Gradi se oborinska odvodnja u Josipovcu, konačno rješenje za poplave

Objavljeno: 08.12.2022

U osječkom prigradskom naselju Josipovac, na području Župe sv. Luke, u tijeku su dugo očekivani radovi na izgradnji sustava oborinske odvodnje, čijim završetkom će se konačno riješiti problem poplava u Josipovcu.

Naime, žitelji ovoga naselja već godinama sa zebnjom prate vremensku prognozu, jer svaka veća kiša za mnoge od njih znači poplavljene ulice, dvorišta i podrume, a sve zbog neuvjetne oborinske odvodnje.

Radove je u četvrtak sa suradnicima obišao zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin i pojasnio kako će cijelo naselje, kroz dvije faze radova koji su već započeli, uskoro dobiti najmoderniji sustav zatvorene oborinske odvodnje.

– Ulaganje Grada u ovoj prvoj fazi iznosi 2,4 milijuna kuna, a druga će uslijediti odmah u sljedećoj godini, s oko 1,1 milijun kuna te će u cijelosti biti riješen ovaj problem – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin te dodao kako se radi i projektna dokumentacija za Ulicu Bele Bartoka u Osijeku, gdje također postoji sličan problem.

Jakov Mihaljević, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josipovac, zahvalio je gradskoj upravi na rješavanju ovog komunalnog problema te podsjetio kako su ove godine u ovom prigradskom naselju obnovljene dvije ulice kojima prometuje GPP, završeni su nogostupi u Bizovačkoj ulici, sagrađen je jedan novi, a tri su postojeća pješačka prijelaza dodatno označena treptajućom signalizacijom.

Milan Opačak, gradski vijećnik iz Josipovca, podsjetio je kako sustav odvodnje nije bio u mogućnosti propustiti svu vodu za jakih kiša, zbog čega je mnogo podruma uništeno, a poplavljivana je i crkva.

– U prvoj je fazi planirana i Ulica Grgura Ninskog, a u drugoj Marka Marulića, kada će se u cijelosti rekonstruirati naselje i ovaj će problem biti riješen jednom zasvagda – rekao je Opačak.

Skip to content