Grad s Policijom potpisao Sporazum o suradnji

Objavljeno: 27.09.2018

„Zajedničkom suradnjom rješavat ćemo probleme koji su vezani uz razne vrste ovisnosti, povećavati sigurnost života i imovine. Bitno je da policijski rad bude učinkovit i neprimjetan, a to omogućava ovakva suradnja kojom ćemo prevenirati sve oblike ponašanja koji odskaču od normalnog, urbanog života u našem gradu.“- poručio je gradonačelnik.
Tako će Grad pružiti financijsku potporu projektima Bicikliraj biciklističkom, Sigurnost u cestovnom prometu, Legiranje, ne drogiranje, Alkohol, vandalizam i nasilje među mladima, Stop trgovanju ljudima, Živim život bez nasilja, Budi navijač, a ne razbijač, Zajedno protiv govora mržnje, Zajedno u zaštiti osobne imovine i Manje oružja manje tragedija.
Dan policije i njihova zaštitnika sv. Mihaela obilježen je i svetom misom te polaganjem vijenaca na spomen obilježje ispred PU osječko-baranjske u kojem su sudjelovale obitelji poginulih, nestalih i umrlih policijskih službenika, izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka, Hrvatske vojske, pravosuđa, lokalne samouprave, udruga proizašle iz Domovinskog rata i sindikata.
Dan ranije na Trgu slobode održana je prezentacija policijske opreme i tehnike te pokazana vježba borilačkih vještina pripadnika Interventne policije, popraćena burnim pljeskom najmlađih sugrađana, koji su prethodno u osječkom HNK pogledali predstavu „Priča o prometu“.

Skip to content