Grad Osijek započeo izgradnju dječjeg vrtića u Višnjevcu

Objavljeno: 04.07.2018

Gradonačelnik Ivan Vrkić i predstavnik izvođača radova tvrtke Zuber d.o.o. Dalibor Mihaljević potpisali su Ugovor o izvođenju radova na izgradnji dječjeg vrtića u Višnjevcu vrijedan gotovo 10 milijuna kuna. Izgradnjom dječjeg vrtića za 120 djece, budućim generacijama predškolskog uzrasta bit će omogućen siguran upis u novoizgrađeni ekološki i energetski učinkovit objekt te će se osigurati sadržaji koji nadmašuju pedagoški standard (podno grijanje, zeleni atrij, kuhinju, prostor za igru na otvorenom i parkiralište). Posebna je pogodnost vrtića što se odabrana lokacija budućeg objekta nalazi uz Osnovnu školu Višnjevac u kojoj će većina djece nastaviti daljnje školovanje.

Prigodom potpisivanja Ugovora gradonačelnik nije skrivao svoju sreću i zadovoljstvo ovim projektom, budući da će Višnjevačka djeca uskoro imati jednako dobre uvjete kao i sva druga djeca Grada Osijeka:

,,Prije godinu dana obavili smo primopredaju dječjeg vrtića u Sarvašu – jednog od najmodernijih vrtića na našim prostorima. Tim jedinstvenim projektom u Hrvatskoj pokazali smo da ova gradska uprava vodi računa o
policentričnom razvoju našeg grada. Sretan sam danas jer, početkom izgradnje dječjeg vrtića u Višnjevcu, nastavljamo priču ravnomjernog ulaganja u grad. Kada se nešto konkretno radi, politika nije bitna jer su
onome tko radi važni isključivo rezultati. Rezultat je put k cjelovitoj urbanizaciji Višnjevca, sastavnog dijela Grada Osijeka”.

Informacije o objektu:
– Horizontalni gabariti zgrade iznose maksimalnih 66,55 x 27,608 m, a bruto tlocrtna projekcija zgrade iznosi 1380,80 m2
– Osigurano je 26 parkirališna mjesta, od toga su 2 parkirna mjesta prilagođena za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti
– projektom je predviđena izgradnja:
– 3 jasličke jedinice svaka površine cca 50,00 m2
– 6 vrtičkih jedinica svaka površine cca 50,00 m2
– unutarnjeg ograđenog atrija (cca 70,00 m2) i igrališta (cca 90,00 m2)
– izgradnja pratećih sadržaja u zgradi dječjeg vrtića (ured pedagoga, psihologa, tajnika, računovodstvo, kuhinje, sanitarija, kotlovnice….)
– uklanjanje postojećih sportskih igrališta
– uređenje vanjskih površina, izgradnja novog kolnog prilaza iz Ulice Ivana Filipovića, izgradnja infrastructure
– Ozelenjeni dio čestice za potrebe dječjeg igrališta: 2174,50 m2
– Pristup do novoprojektirane zgrade osiguran je preko novog kolnog prilaza s javne ceste, odnosno Ulice Ivana Filipovića (širina kolnog prilaza 5,80 m).

Sukladno Listi odobrenih projektnih prijedloga temeljem prijave projekta na PROGRAM PODRŠKE POBOLJŠANJU MATERIJALNIH UVJETA U PREDŠKOLSKIM USTANOVAMA/DJEČJIM VRTIĆIMA pri MINISTARSTVU ZA DEMOGRAFIJU, OBITELJ, MLADE I SOCIJALNU POLITIKU, Grad Osijek je od 253 prihvaćene projektne prijave na 6. mjestu s odobrenim iznosom sufinanciranja u iznosu od 1.500.000,00 kuna.

Skip to content