Grad Osijek vodi brigu o svojim umirovljenicima

Objavljeno: 01.10.2023

Međunarodni dan starijih osoba u Osijeku je u subotu obilježen okupljanjem umirovljenika i organiziranim nordijskim hodanjem. Pridružio im se i zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin.

– Uvijek smo sretni kada su naši umirovljenici aktivni i rekreiraju se, odnosno borave u prirodi. Čestitam umirovljenicama i umirovljenicima Međunarodni dan starijih osoba. Želim naglasiti da Grad Osijek prepoznaje važnost brige o umirovljenicima u nekoliko segmenata. Prije svega u ovome zbog čega smo danas ovdje, a to je njihova aktivnost u društvu, rekreacija, da nisu pasivni i statični jer to značajno utječe na njihovo zdravlje i svakodnevno življenje – rekao je zamjenik gradonačelnika Vulin.

– Drugo je njihova socijalizacija i druženje, što je omogućeno kroz pet dnevnih boravaka koje imamo u gradu Osijeku, na Zelenom polju, u Županijskoj ulici u centru i u Višnjevcu, i dva kojima upravljaju udruge, dakle Matica umirovljenika Hrvatske u Strossmayerovoj ulici i u Tenji – dodao je.

– Također, svjesni smo i onih financijskih problema s kojima se suočavaju naši umirovljenici, stoga Grad Osijek i ove godine preko izdvaja u proračunu oko 400.000 eura za uskrsnice i božićnice te osiguravamo i stalni mjesečni dodatak za one umirovljenike s najnižim mirovinama u gradu Osijeku – istaknuo je Vulin napominjući kako je suradnja sa svim osječkim umirovljeničkim udrugama izvrsna.

– Najveći izazov je smješteni kapacitet u Domu za starije i nemoćne kojeg nedostaje već dugi niz godina. S obzirom na to da je Osječko-baranjska županija po zakonu osnivač Doma za starije i nemoćne, vodimo razgovore i tražimo konkretna rješenja. Blizu smo rješenja što se tiče i lokacije i samog idejnog projekta te ćemo, kada to bude usuglašeno, predstaviti prije svega umirovljenicima i javnosti – zaključio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Skip to content