Grad Osijek upisao 27 prvašića više nego prošle godine

Objavljeno: 05.09.2022

Za više od 7 tisuća osječkih osnovnoškolaca počela je nova školska godina. Na prvi dan škole osječki je gradonačelnik Ivan Radić posjetio Osnovnu školu Cvjetno. Tom prigodom svim je prvašićima zaželio dobrodošlicu.

„Osobito mi je zadovoljstvo što smo danas u OŠ Cvjetno. Ono što me neizmjerno raduje  je činjenica da Osijek ima 27 prvašića više u odnosu na prošlu godinu što je odličan rezultat i mislim da svi možemo biti zadovoljni i ponosni time. I nadamo se da će se ta tendencija rasta nastaviti.“- istaknuo je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

I OŠ Cvjetno upisuje 8 prvašića više u odnosu na prošli godinu.

„U pozitvnom smo porastu broja učenika. Upisali smo dva prva razreda. I uveli smo jednosmjensku nastavu, na zadovoljstvo učenika i roditelja“- rekla je ravnateljica OŠ Cvjetno Ivana Mihaljević.

Upravo jednosmjenska nastava u svim školama standard je kojega Grad Osijek želi postići.

„Cilj nam je da što više škola prijeđe na jednosmjensku nastavu. U ovom trenutku  11 od 20  škola, uključujući i ovu u kojoj smo danas, našu najmlađu školu, ima jednosmjensku nastavu. Imamo idejne projekte za dogradnju i proširenje još 8 naših osnovnih škola. Čekamo NPOO na koji ćemo ih prijaviti. „-rekao je gradonačelnik Radić te dodao kako je već pripremljena i dokumentacija za energetsku obnovu 3 škole, a do kraja godine pripremit će se za još dvije.

„Za sve naše osnovnoškolce osigurali smo i ove godine zajedno sa županijom besplatan školski obrok. Za to smo u proračunu osigurali nešto više od 3 milijuna kuna.

Produženi boravak organiziran je u svim našim školama, a osigurali smo asistenta u nastavi za sve učenike kojima je potreban. Uz to jedan smo od rijetkih gradova koji je asistenta osigurao i za vrtićku djecu.“- zaključuje gradonačelnik Ivan Radić koji je svoj djeci koja su krenula u prvi razred, a ove ih je godine u Osijeku 892, i njihovim roditeljima zaželio sretnu i uspješnu školsku godinu i cijelo obrazovanje, a ostalim učenicima sretan povratak u školske klupe.

Zahvalio se gradonačelnik svim nastavnicima i učiteljima koji  kroz svoj plemeniti poziv nesebično prenose znanje svojim učenicima.

Skip to content