Grad Osijek ulaže oko 60 milijuna kuna za odgoj i obrazovanje

Objavljeno: 28.06.2018

Gradonačelnik Ivan Vrkić s direktorom tvrtke MASSA d.o.o. Ivanom Ćurićem potpisao je Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji osnovne škole Briješće vrijedan oko 15 milijuna kuna. Do sada su već izvedeni radovi na dogradnji nove zgrade (učionice, pripadajući kabineti, knjižnica i uredi) u visokom roh-bau u vrijednosti od gotovo 4 milijuna kuna.

Prigodom potpisivanja Ugovora, Vrkić je istaknuo kako je izgradnja nove škole u Briješću samo dio napora koje Grad Osijek ulaže u podizanje pedagoškog standarda u osječkim školama i vrtićima. Naime, za dogradnju i obnovu škole u Tenji Grad Osijek uložio je oko 16 milijuna kuna; za energetsku obnovu OŠ Antun Mihanović i OŠ Grigor Vitez uloženo je oko 10 milijuna kuna; u izgradnju vrtića u Višnjevcu oko 9,5 milijuna kuna. U pripremi su još i projekti energetske obnove OŠ Franje Krežme i OŠ Vijenac te DV Potočnica i DV Radost ukupno vrijedni oko 14 milijuna kuna. Većina sredstava osigurana je iz Proračuna Grada, a jedan dio iz različitih fondova.

Gradonačelnik je izrazio nadu u zaustavljanje iseljavanja, ali i povratak Osječana u svoj rodni grad: ,,Uz sva ova ulaganja u odgoj i obrazovanje te uz različite poticaje i potpore osječkim poduzetnicima i investitorima, nadam se da će sve više naših građana donijeti odluku da upravo u Osijeku osnuju i podižu svoje obitelji. Ovo su velike investicije za Grad, ali su i nužne s obzirom na to da se radi o ulaganju u sadašnjost i budućnost naše djece”.

Skip to content