Grad Osijek različitim mjerama potiče rast i razvoj poduzetništva

Objavljeno: 13.10.2023

16. međunarodna konferencija o poduzetništvu pod nazivom “Kako pametno rasti” održana je u petak u Gospodarskom centru OBŽ u organizaciji Poduzetničkog inkubatora BIOS d.o.o., Centra za poduzetništvo Osijek i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Konferenciji je nazočila i zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković, koja je istaknula kako Grad Osijek kroz različite mjere potiče poduzetnike.

– Svake godine imamo pregršt mjera koje su namijenjene upravo poduzetnicima početnicima. Također imamo mjere za ulaganje u investicije, nabavku strojeva, izlaganje na određenim sajmovima, sudjelovanje na ovakvim konferencijama. Isto tako, u suradnji s komercijalnim bankama subvencioniramo kamate, različite kredite kako bismo poduzetnicima olakšali rast i razvoj, te kako bi se što više mladih ljudi osnažilo i donijelo odluku da krenu s vlastitim poduzetničkim pothvatima – poručila je zamjenica gradonačelnika Crnković.

Ciljevi 16. međunarodne konferencije o poduzetništvu su umrežavanje i razmjena primjera dobre prakse tijekom rasta poduzeća, financiranje rasta, kao i sama digitalizacija poslovanja koja se sve više primjenjuje u poslovanju.

Sponzori konferencije su Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Hamag-Bicro.

Skip to content