Grad Osijek osigurao gotovo 9 milijuna kuna za besplatan školski obrok i pomoćnike u nastavi

Objavljeno: 12.09.2022

Grad Osijek i ove je školske godine zajedno s Osječko-baranjskom županijom osigurao besplatan školski obrok za sve osječke učenike, za što je iz proračuna izdvojeno više od tri milijuna kuna – izvijestio je u ponedjeljak gradonačelnik Ivan Radić.

– Osigurali smo i produženi boravak u svim našim školama, u 62 skupine, a jednosmjenska nastava odvija se u 11 od 20 škola. Želja nam je da svi naši učenici prijeđu na jednosmjensku nastavu. Radimo na rješenjima, rekonstruiramo i dograđujemo određene osnovne škole – rekao je Radić.

Dodao je kako je Grad kroz dva projekta osigurao i pomoćnike u nastavi za svu djecu s poteškoćama u razvoju, istaknuvši kako su u okviru projekta “OSIgurajmo im JEdnaKost 6” osigurana sredstva za 101 pomoćnika u nastavi, koji će pomagati 112 učenika s teškoćama u razvoju. Ugovor je vrijedan 4,5 milijuna kuna, od čega 85 posto čine bespovratna sredstva Europske unije, a 15 posto proračunska sredstva Grada Osijeka.

Pomoćnike u nastavi, za djecu s ADHD-om, kojih je oko 35 u školskom i 35 u predškolskom uzrastu, Grad Osijek osigurava i kroz vlastiti projekt još od 2008. godine. Ove godine za tu svrhu osigurano je milijun i 300 tisuća kuna.

– Osijek je jedan od rijetkih gradova koji je pomoćnike osigurao i za djecu vrtićke dobi. Time želimo poslati snažnu poruku svoj djeci s teškoćama i njihovim roditeljima, da stojimo iza njih i da ćemo ih nastaviti podupirati i u budućnosti – poručio je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je i kako je ove školske godine u osječke školske klupe sjelo 7340 osnovaca, od čega je 892 prvašića, što je 27 više nego godinu ranije.

Skip to content