Grad Osijek osigurao besplatne softvere za podupiranje poslovanja osječkih poduzetnika

Objavljeno: 09.09.2019

Osječki poduzetnici od danas imaju na raspolaganju 1001 besplatnu licencu sofvera, putem kojega s lakoćom mogu voditi Financijsko poslovanje, Statistiku poslovanja, Kartice klijenata, Putne naloge i GDPR evidenciju.

-Nakon ovogodišnjeg znatnog povećanja gradskih proračunskih sredstava za mjere poticanja i razvoja poduzetništva na području Osijeka, od danas krećemo i s ovim projektom koji olakšava početak svake poduzetničke priče naših Osječanki i Osječana. – rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Realizacijom ovog projekta Grad olakšava svakoj tvrtki, obrtu, ili zadruzi – primarno poduzetnicima-početnicima (start-up tvrtkama) i malim tvrtkama sa sjedištem u Osijeku – onaj najosjetljiviji početak poslovanja, gdje se mnogi početnici teško snalaze s propisima što reguliraju njihovo poslovanje.

-Osijek je prvi grad u Hrvatskoj koji financira ovakav jedan besplatni softver namijenjen prije svega malim poduzetnicima i obrtnicima koji još uvijek vjerojatno vode svoje poslovanje na wordovima i excelima. – naglasio je predsjednik Gradskoga vijeća dr. sc. Željko Požega.

Poslovni subjekti sa sjedištem u Osijeku, mogu se već danas javiti isporučitelju softvera – Brokenbyte, obrtu za informatičke djelatnosti – i zatražiti aktivaciju godišnje licence bez naknade. Zahtjev za aktivaciju licence upućuje se isporučitelju (Brokenbyte, obrtu) i pritom ga je neophodno potkrijepiti izvodom iz sudskog ili obrtnog registra kako bi se utvrdilo da poslovni subjekt ima sjedište u Osijeku. Korisnici mogu aktivirati licence do 31. kolovoza 2020., a trajanje pretplate počinje s danom aktivacije i traje godinu dana.

-Ključni motiv za ulazak u ovaj projekt je povećan broj novoosnovanih poslovnih subjekata na području Grada Osijeka. Prošle godine ih je bilo 891, a već u prvih osam mjeseci ove godine, novostvorenih tvrtki je 628. Poduzetnicima-početnicima najviše treba pomoć u prvoj fazi njihovog poslovanja i zato smo se odlučili provesti ovu mjeru na koju se mogu javiti i mikro, odnosno male tvrtke koje posluju duže vrijeme, a nemaju adekvatan softver za svoje poslovanje. – istakao je pročelnik Upravnoga odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo.

Isporučitelj se obvezao omogućiti korisnicima prijavu za kreiranje korisničkog računa i izravnu aktivaciju godišnje licence (bez posredovanja Grada Osijeka), voditi evidenciju korisnika, tjedno je ažurirati i dostavljati na uvid Gradu Osijeku putem e-pošte gospodarstvo@osijek.hr, kako bi se unutar stručnih službi mogla sustavno pratiti i analizirati učinkovitost (n)ove mjere podupiranja osječkoga poduzetništva.

Skip to content