Grad Osijek i ove godine darivao djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja i djecu iz udomiteljskih obitelji. Prvi puta božićni dar dobila i djeca s invaliditetom

Objavljeno: 18.12.2023

Grad Osijek i ove je godine prigodom božićnih blagdana odlučio darivati svoje najmlađe sugrađane, a dar su prvi puta, uz djecu iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade te onu smještenu u udomiteljskim obiteljima, dobila i djeca s invaliditetom.

Prigodna podjela božićnih paketića organizirana je u ponedjeljak u Središnjem uredu Djeda Božićnjaka na Adventu u Tvrđi, a podjeli se pridružila i zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković poručivši da je proračun za ovu i iduću godinu usmjeren na najosjetljivije skupine.

– Danas dijelimo darovne kartice u iznosu od 55 eura svakom djetetu s popisa kojega Gradu dostavlja Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Osijek. Ove godine darovne kartice dijelimo i djeci s invaliditetom jer ne želimo niti jedno dijete isključiti iz naših mjera – istaknula je zamjenica gradonačelnika Crnković.

Izvijestila je i da je tijeku isplata božićnica za sedam tisuća osječkih umirovljenika te da će sredstva za božićnice i uskrsnice umirovljenicima u idućoj godini rasti za 25 posto.

– Za javne potrebe u socijalnoj skrbi i zdravstvu u sljedećoj smo godini osigurali 20 posto više sredstava u odnosu na ovu godinu. Također ćemo podići i iznos i cenzus za božićnice i uskrsnice kako bismo obuhvatili što veći broj umirovljenika. Nismo zaboravili ni na djecu s poteškoćama u razvoju pa ćemo sufinancirati troškove prijevoza na terapije. Kupujemo i novo kombi vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom – dodala je Crnković zaželjevši svima čestit Božić i sretnu novu godinu.

Romana Kovačević, službenica za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, kazala je kako se tijekom provjere popisa djece ustanovilo da su pojedina djeca izostavljena te pozvala sve roditelje korisnike zajamčene minimalne naknade koji smatraju da su njihova djeca, do 15 godine starosti, trebala dobiti poklon paketić da se jave svojoj socijalnoj radnici radi dobivanja božićnog dara.

Za božićne paketiće za 180 djece korisnika zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Osijek te djecu smještenu u udomiteljsku obitelj iz proračuna je izdvojeno 26 000 eura, a za djecu korisnike osobne invalidnine, njih 174, izdvojeno je 20 000 eura.

Skip to content