Grad Osijek darovao uskrsnice korisnicima Centra za prihvat beskućnika

Objavljeno: 24.03.2021

Ususret Uskrsu predstavnici Grada Osijeka u utorak 23. ožujka uručili su Caritasu Đakovačko – osječke nadbiskupije prigodne blagdanske darove za jedanaest beskućnika smještenih u Caritasovom Domu Sv. Vinka u Osijeku.

Prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Drago Šerić uručio je korpu punu slatkiša, čajeva i sokova te vrijednosne bonove Zagrebačke banke od 300 kuna za svakog beskućnika o kojima tijekom cijele godine svakodnevno skrbi Caritas Đakovačko – osječke nadbiskupije. Ovom je gestom nastavljena višegodišnja uspješna humanitarno-socijalna suradnja između Grada Osijek i Caritasa, a na dobrobit najpotrebitijima.

Potpredsjednik Šerić rekao je kako je Grad Osijek ponovno donio odluku da korisnicima Centra za prihvat beskućnika uruči poklon karticu Zagrebačke banke u iznosu 300 kn, što će svakom korisniku sigurno dobro doći. Šerić je zahvalio Caritasu i Nadbiskupskom vikarijatu na dobroj suradnji, kao i djelatnicima Centra za prihvat beskućnika, te je rekao da bez obzira na to što dolaze novi izbori – tko god bude novi gradonačelnik i bude u vodstvu Grada – sigurno će nastaviti suradnju s Caritasom.

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, preč. dr. Drago Tukara zahvalio je na nastavku suradnje Caritasa i Grada Osijeka u realizaciji projekta Centra za prihvat beskućnika te istaknuo kako događaji okupljaju i tjeraju ljude na suradnju, otkrivaju tko je čovjek, kakvo je društvo prema čovjeku te ima li senzibiliteta, suosjećajnosti za čovjeka.

Dodao je kako nije lako nositi naziv beskućnik te da Grad Osijek i Caritas ne mogu riješiti probleme beskućnika, ali ih mogu detektirati i zajedno s društvom raditi na ublažavanju, zacjeljivanju rana.

– Trudimo se našim korisnicima Centra za prihvat beskućnika olakšati život. Mi u Caritasu to radimo cijele godine, ali kada dobijemo podršku Grada, donatora i drugih poduzeća koja imaju osjećaj za naše korisnike, onda nam je lakše – naglasio je Tukara.

Skip to content