Grad nastavlja s energetskom obnovnom osnovnih škola

Objavljeno: 31.07.2018

U sljedećoj etapi Grad Osijek završit će obnovu OŠ Ljudevita Gaja, točnije obnoviti ovojnicu školske sportske dvorane, zamijeniti stolariju i ugraditi sustav izmjene zraka s rekuperacijom.

Radi se o projektu ukupne vrijednosti 1.395.189,70 EUR, koji je u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC HR-SR i bit će sufinanciran sredstvima EU u iznosu od 1.185.911,24 EUR tj. oko 85% ukupnog troška.
Budući da je Grad Osijek projekt prijavio kao nositelj u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje i Obnovljivim izvorima energije Osijek d.o.o. s hrvatske strane te Tehničkom školom Mileva Marić Ajnštajn i Regionalnom razvojnom agencijom Bačka kao partnerima iz Srbije, od ukupnog proračuna projekta za Grad Osijek namijenjeno je 319.693,04 EUR, od čega će 15% odnosno 47.953,96 EUR sufinancirati Grad.
Samoodrživa solarna elektrana, snage 13,5 kilovata, proizvodit će energiju za potrebe škole i vrtića te javne rasvjete na tom prostoru. Tako ćemo nepovratnim novcem proizvoditi energiju i smanjiti troškove- poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Ovim projektom svatko od partnera ostvarit će nešto što je prepozno kao potrebu u svojoj sredini, a uz to će razmjenjivati iskustva i dobru praksu radi produbljenja dobre suradnje i unaprjeđenja energetske učinkovitosti u obje zemlje. Svi projektni partneri kroz 3 godine trajanja projekta provodit će aktivnosti osvještavanja cijele zajednice o važnosti korištenja obnovljivih izvora energije i energetskoj učinkovitosti.

Skip to content