Grad i Županija sufinanciraju rad osječke Zračne luke s 2,5 milijuna kuna

Objavljeno: 17.11.2022

Ugovor o dodjeli potpore od milijun kuna za sufinanciranje poslovanja osječke Zračne luke potpisali su u četvrtak, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Osijeka Jasenke Crnković, predstavnici Osječko-baranjske županije i Zračne luke Osijek.

Zamjenica Crnković istaknula je kako Grad Osijek, kao suvlasnik s 25 posto udjela, subvencionira Zračnu luku s dodatnih 1,5 milijuna kuna, ocijenivši da su učinci tih sredstava već vidljivi.

– Linija prema Münchenu postala je stalna, a njezina je popunjenost oko 70 posto. Nadamo se da će taj postotak rasti, što nam je jedan od glavnih argumenata kada razgovaramo s potencijalnim investitorima. Vjerujemo i da će ponovno pokrenute PSO linije dodatno osnažiti razvoj gospodarstva i turizma te da će za naredne blagdanske dane dalmatinski turisti doći u Osijek na najljepši advent u Hrvatskoj – poručila je zamjenica Crnković.

Dodala je kako će Grad Osijek u naredne tri godine izdvojiti još 4,5 milijuna kuna za subvencije Zračnoj luci, dok će Ministarstvo prometa u obnovu putničkog terminala uložiti oko 50 milijuna kuna.

Zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić podsjetio je kako je osječka Zračna luka jedina u ovom dijelu Hrvatske te da su za odvijanje zračnog prometa potrebna značajna sredstva.

– Današnji ugovor potpisan je na iznos od milijun kuna, što vjerujemo da će pomoći u daljnjim aktivnostima Zračne luke, a u zadnjih pet godina sufinancirali smo njezin rad u iznosu od 4,5 milijuna kuna – kazao je zamjenik Lukić.

Zahvalivši Gradu i Županiji, direktor Zračne luke Ivan Kos pojasnio je kako su sredstva namijenjena za infrastrukturu i zračne operacije te poručio da subvencije pokazuju kvalitetnu suradnju.

Dodao je da je u tijeku raspisivanje javnog natječaja za obnovu terminala i da se početak radova očekuje tijekom iduće godine te podsjetio kako su PSO linije kojima je Osijek spojen sa Zagrebom, Rijekom, Pulom, Splitom i Dubrovnikom dostupne cijele godine, dok su linije za Zadar dostupne u ljetnom razdoblju.

Skip to content