Grad dodijelio 40 stipendija

Objavljeno: 12.12.2016

Ugovore o dodjeli 15 učeničkih i 25 studentskih stipendija, u ukupnom iznosu od 260.000 kuna, uručio je danas gradonačelnik Ivan Vrkić u Galeriji Waldinger.

Učeničke stipendije iznose 400,00 kn a studentske 800,00 kuna. Od ukupnog broja stipendija, najmanje 75% odobrava se kandidatima koji se školuju za deficitarna zanimanja o čemu se, prije početka svake školske ili akademske godine, temeljem evidencije Zavoda za zapošljavanje i drugih iskazanih potreba, donosi Odluka o deficitarnim zanimanjima od posebnog interesa za grad Osijek.
Ove godine dodijeljeno je:
– 11 STIPENDIJA DAROVITIM UČENICIMA (Gimnazije, Ekonomska i upravna škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Trgovačka i komercijalna škola, Ugostiteljsko-turistička škola)

– 4 STIPENDIJE UČENICIMA DEFICITARNIH ZANIMANJA (Medicinska škola)

– 6 STIPENDIJA DAROVITIM STUDENTIMA (Muzička akademija, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Poljoprivredni fakultet)

– 19 STIPENDIJA STUDENTIMA KOJI SU SE OPREDIJELILI ZA DEFICITARNA
ZANIMANJA (Medicinski fakulteti, Stomatološki fakultet, Veterinarski fakultet, Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, Odjel za geografiju sveučilišta u Zagrebu, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet)

Skip to content