Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske zahvalio osječkim vatrogascima

Objavljeno: 24.02.2021

Glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković posjetio je u srijedu, 24. veljače Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Osijeka. Tom je prigodom održana i smotra te postrojavanje djelatnika u službi, nakon čega se održala sjednica koordinacije ‘’Istok’’, kojoj su nazočili županijski vatrogasni zapovjednici Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije.

Slavko Tucaković zahvalio je vatrogascima koji su već prvoga dana nakon potresa bili u Petrinji, a pritom je posebno istaknuo svoga pomoćnika Davora Škaricu koji se osobito angažirao i u ponovnoj uspostavi cjelokupnog sustava veza u Petrinji. Dodao je kako je neizmjerno zadovoljan što je osječka vatrogasna postrojba na terenu sa svojim timom u trenutcima potrebe za aktivacijom bila na raspolaganju koliko je bilo potrebno.

– Osječki vatrogasci došli su puni energije i snage, a otišli s osmijehom na licu s područja Petrinje jer su znali da su napravili veliki i humani posao, kazao je Tucaković.

Zoran Pakšec, v.d. zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka rekao je kako su počašćeni što je glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske za prvi posjet nakon potresa na Banovini odabrao upravo Osijek. Pojasnio je kako je taj je posjet iniciran još prilikom boravka osječkih vatrogasaca ondje na terenu te dodao da su osječki vatrogasci tijekom napornih i zahtjevnih radova na intervencijama pokazali visoku razinu stručnosti.

– Krenula je inicijativa o daljnjoj suradnji na području grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, ali i cijele Republike Hrvatske, te inicijativa vezana uz obnovu opreme i sredstava za rad na određenim specifičnim intervencijama – poručio je Pakšec, uz napomenu kako će nova oprema pomoći u obavljanju svakodnevnih zadaća vatrogasaca koji se školuju i usavršavaju kako bi što prije i bolje reagirali u slučaju potrebe. Dodao je da su osječki vatrogasci spremni u roku od sat vremena izaći odgovoriti na sve potrebe u gradu, županiji ali i državi, poručivši kako cijela Hrvatska može računati na vatrogasce iz Osijeka.

Dobrodošlicu glavnom vatrogasnom zapovjedniku RH zaželjela je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš te istaknula značaj njegovoga dolaska.

– Dolazak glavnog vatrogasnog zapovjednika, gospodina Tucakovića, nam puno znači, prije svega zbog vatrogasaca koji su pokazali iznimnu profesionalnost i odgovornost na terenu u područjima pogođenim potresom. Zajedništvom ostvarujemo najbolje rezultate, i drago mi je da rad Javne vatrogasne postrojbe na čelu sa zapovjednikom Pakšecom ima jedinstvenu podršku svih, od Vatrogasne zajednice Osijek, Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, Hrvatske vatrogasne zajednice i, naravno, osnivača Grada Osijeka.

Uz nabavku nove opreme i vozila, govorilo se i o formiranju nove državne vatrogasne škole koje je u tijeku, a jedno će se odjeljenje otvoriti za istočnu Hrvatsku.

Skip to content