GD Osijek Žito uspješno završava izazovnu godinu

Objavljeno: 22.12.2020

Gimnastičko društvo Osijek Žito, osvajanjem srebrne medalje na netom završenom Europskom prvenstvu u Mersinu (Turska) svog člana Aurela Benovića i 4. mjestom vježbom na konju s hvataljkama Roberta Seligmana – i ove godine svrstava se u najuspješnije sportske klubove u gradu Osijeku. Uspješni kraj izazovne godine i planove za nadolazeću godinu iznijeli su danas predstavnici Gimnastičkog društva Osijek Žito, a čestitku na postignutim rezultatima uime Grada Osijeka uputila im je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.
– Čestitke Aurelu Benoviću, čestitke Robertu Seligmanu, trenerima Mađareviću i Čulinu i cijeloj ekipi Gimnastičkog društva Osijek Žito na vrhunskim rezultatima koje postižu zadnjih godina i koje donose u naš grad. Medalje su to na koje smo mi kao Grad iznimno ponosni i zahvalni jer ovako dobru i lijepu sliku Osijeka šalju i van granica Lijepe naše zbog čega i na međunarodnoj sceni o Osijeku pričaju kao o gradu sporta. Grad Osijek je tu od prvog dana, kao podrška u svakom smislu i operativnom i financijskom. Ono što bih rado izdvojila je Strategija razvoja sporta na području grada Osijeka za narednih 10 godina gdje svakako podižemo u svim segmentima stepenicu, a to se dakako odnosi i na gimnastiku koja je po broju sportašica i sportaša koji svoje sportske dane provode uz ovo Gimnastičko društvo na iznimno visokoj razini. Kada je riječ o Strategiji, pošli smo uistinu s realnih postavki jer smo napravili detaljnu analizu postojećeg stanja, a nakon toga smo odredili i ciljeve za narednih 10 godina odnosno mehanizme kako ih realizirati. Procjenjujemo, priželjkujemo i uvjerena sam da ćemo ostvariti – 8 sudionika iz grada Osijeka, vrhunskih sportaša na Olimpijskim igrama, nastavljamo ulagati i u stručnost te povećavati broj profesionalnih stručnih trenera pri čemu bi u tih 10 godina došli do brojke od 120 profesionalnih trenera, naravno uz naknadu za njihov rad koju predviđamo 10 posto višu od prosjeka Republike Hrvatske. – kazala je zamjenica gradonačelnika.

Prema njenim riječima, predviđeno je i otvaranje sportske ambulante sa sportskim dijagnostičkim centrom, ulaganje u dvorane i infrastrukturu na području grada Osijeka kao i zadržavanje i unaprjeđivanje besplatnog prijevoza sportaša za odlazak na natjecanja te besplatne liječničke preglede i besplatne termine za klubove i treninge u sportskim dvoranama grada Osijeka.
-Mi radimo svoj dio i sretni smo imati odgovorne klubove, ali i odgovorne, vrijedne, pametne, uporne, strpljive, jednostavne i skromne sportašice i sportaše u gradu Osijeku. – poručila je Žana Gamoš.

Na ostvarenim uspjesima čestitao je i Osječko-baranjski župan Ivan Anušić, a trener Vladimir Mađarević osvrnuo se na godinu koja uskoro ostaje iza nas.
-Ova godina je bila luda za sve. Mi smo izvukli maksimum, počevši s početkom i natjecateljskom sezonom koja je startala u Melburnu u Australiji, gdje smo bili Robert i ja, potom nastavili u Bakuu s natjecanjem koje je prekinuto u pola zbog početka pandemije u ožujku. I nakon pet mjeseci i više pauze, bez ikakavih natjecanja do Sambotela u rujnu, što je bilo prvo natjecanje u ovom dijelu polusezone. Robert je tamo bio drugi, a uslijedila je potom organizacija državnog prvenstva koje je bilo pod velikim upitnikom. Nakon što 20 godina gotovo u Osijeku nije bilo državnog prvenstva, no mi smo pod ovim teškim epidemiološkim uvjetima uspjeli primiti više od 500 natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske, na fantastičnoj razini organizirati natjecanje u 3 natjecateljska prostora tijekom 4 ili 5 dana. Na kraju godine, pod istim okolnostima organizirano je i Europsko prvenstvo, uz epidemiološke uvjete i filtere kontrola i testova, ali evo uspjeli smo otići i usprkos svemu napraviti povijesni rezultat, prvo kao hrvatska reprezentacija, a onda i kao GD Osijek Žito. Aurel Benović osvojio je svoju prvu veliku medalju, srebro na Europskom prvenstvu na tlu i pridružio se sportašima prve kategorije u Hrvatskoj. – istaknuo je Vladimir Mađarević dodajući da gimnastičari zaključuju godinu maksimalno, čak i iznad toga, s obzirom na organizacijske i natjecateljske kapacitete, treninge i sve okolnosti. Kad se sve zbroji i oduzme, osječki gimnastičari mogu biti zadovoljni.
-Očekujem da će iduće godine popustiti pritisak oko korone, imamo bogate planove, a nadamo se da će biti i realizirani s obzirom na okolnosti koje nas čekaju. – zaključio je Mađarević.

Uz čestitke i pohvale osječkim gimnastičarima, njihovim trenerima i svima iz obitelji Gimnastičkog društva Osijek Žito, ostaje tek poželjeti im da u godini koja je pred nama, sve zacrtano i ostvare.

Skip to content