GČ Gornji grad obilježava svoj crkveni god

Objavljeno: 29.06.2021

Danas, 29. lipnja, Osijek obilježava blagdan sv. Petra i Pavla, zaštitnika Grada Osijeka, a ujedno Gradska četvrt Gornji grad obilježava svoj crkveni god. Na svečanom obilježavanju, koje je započelo jutarnjim polaganjem vijenaca poginulim braniteljima i sugrađanima kod spomenika dr. Franji Tuđmanu, sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin. Program se nastavio svečanom sjednicom Vijeća GČ Gornji grad u njihovim prostorima na Trgu Lava Mirskog 1.
Vulin je istaknuo kako je tijekom prošle 2020. godine iskorišteno sto tisuća kuna za radove na dječjim igralištima i sportskom igralištu, konkretno ŠRC “Heroji Rosinjače”.
Programom prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture GČ Gornji grad za 2021. planirano je više od petsto tisuća kuna. Ovim sredstvima planirano je održavanje nogostupa, izgradnja parkirališta, održavanje zelenih površina, dječjih igrališta i nabava urbane opreme. Za kraj, zamjenik gradonačelnika, svim je Osječankama i Osječanima čestitao crkveni god, a posebno svojim sumještanima iz istoga naselja.

Proslava se nastavlja tijekom dana cjelodnevnim športskim susretima (košarkom, odbojkom na pijesku, malim nogometom, šahom i visećom kuglanom od 18 sati na ŠRC “Heroji Rosinjače”. U 18:30 održat će se koncelebrirana sv. misa povodom blagdana sv. Petra i Pavla u konkatedralu sv. Petra i Pavla, zaštitnim simbol Osijeka.

Skip to content