Forum ICT – društvo

Objavljeno: 23.03.2018

Namjera je ovim projektom podržati razvojnu koncepciju Slavonije i Baranje i Osijeka kao središta regije što se tiče ICT industrije, povezati Slavoniju i Baranju, Dalmaciju, Istru, odnosno hrvatske regije s uspješnim centrima izvrsnosti u području ICT industrije i Zagrebom kao središtem, a posljedično djelovati i na zaustavljanju iseljavanja mladih iz RH.
Želja je organizatora ovaj skup održavati svake godine početkom proljeća u našem gradu te uključiti akademsku i znanstvenu zajednicu (Sveučilište u Osijeku i sveučilišta u RH), poduzetnički sektor u ICT industriji, institucije političkog sustava RH i , a time i dati snažan doprinos iznalaženju pozitivnih rješenja vezanih za aktualnu gospodarsku situaciju.
U Svečanom otvorenju Foruma, uz Bernarda Gršića, državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, ujedno i izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, sudjelovali su i predstavnici ministarstva uprave te ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Projekt su podržali i Grad i Županija pa su tako njegovu otvorenju nazočili i gradonačelnik Ivan Vrkić te njegovi zamjenici Boris Piližota i Žana Gamoš. Osijek je u zadnjih nekoliko dana učinio veliki i značaj iskorak u stvaranju uvjeta za razvoj ICT industrije i zapošljavanju u ovom sektoru .
Nakon otvaranja inženjerskog razvojnog ureda Rimac Automobila, uskoro i tvrtka Ericsson Nikola Tesla u Osijeku otvara razvojno-istraživački centar, čiji stručnjaci će biti angažirani na razvoju nove 5G tehnologije, a kreće i realizacija IT parka u Osijeku. Slijedom brzog rasta i razvoja IT sektora i broja tvrtki za razvoj softvera, Grad Osijek izgradit će specijaliziranu IT zonu, koja će dodatno osigurati povoljne poduzetničke uvjete te na jednom mjestu okupiti IT i ICT tvrtke koje će sinergijskim djelovanjem poticati razmjenu iskustava, znanja i poslovnih prilika- podsjetio je zamjenik gradonačelnika Piližota.

Skip to content