FERIT Osijek obilježio 45. godišnjicu djelovanja

Objavljeno: 19.05.2023

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih znanosti Osijek (FERIT) u petak je svečanom sjednicom proslavio 45. godišnjicu djelovanja.

– FERIT je utemeljen prije 45 godina, osnivanjem Studija elektrostrojarstva, te je obrazovao inženjere za industriju koja je tada u Osijeku bila razvijena. Tranziciju je ubrzao Domovinski rat, nakon čega su brojne tvornice ugašene. Tražile su se nove prilike, nastajala nova zanimanja i FERIT je krenuo u polje računarstva, informacijskih tehnologija – rekao je dekan FERIT-a, prof. dr. sc. Tomislav Matić.

Dodao je da su s vremenom izgradili brojne istraživačke grupe, a danas rade relevantna istraživanja na međunarodnoj razini. Znanja i iskustva ugradili su u studijske programe te studente obrazuju za najmodernije poslove na tržištu rada.

FERIT-u je na obljetnici čestitao zamjenik gradonačelnika Osijeka dr. sc. Dragan Vulin ističući da je FERIT perjanica Sveučilišta J.J. Strossmayera.

– Dolasku tvrtke Jabil, velikog investitora, pridonio je i FERIT. Uz to, Grad Osijek surađuje s FERIT-om na pilot-projektu gradskih poduzetničkih stipendija te nagrađujemo 18 studenata – napomenuo je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Važnost FERIT-a naglasili su i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te rektor Sveučilišta J.J. Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Guberac.
Na svečanosti su dodijeljene i nagrade najboljim studentima

Skip to content