Europski tjedan mobilnosti u Osijeku

Objavljeno: 17.09.2019

Europski tjedan mobilnosti održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Riječ je o europskoj inicijativi koja potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava, kao i ljude da se upoznaju s alternativnim načinima prijevoza i vožnje automobilima.

Sudjelovati mogu svi gradovi iz, ali i izvan Europe pri čemu se moraju poštivati određeni kriteriji. Tako je potrebno organizirati aktivnosti u navedenom razdoblju sukladno glavnoj ovogodišnjoj temi, potom uvesti barem jednu novu trajnu mjeru kojom se pridonosi prelasku s osobnih automobila na održiva prijevozna sredstva. Prihvatljive su i one mjere koje su uvedene u posljednjih godinu dana pod uvjetom da se mjere promiču u Europskom tjednu mobilnosti. Posljednja mjera uključuje obilježavanje Dana bez automobila, odvajanjem jednog ili više područja predviđenog isključivo za pješake, bicikliste i javni prijevoz najmanje jedan cijeli dan (1 sat prije početka i 1 sat nakon završetka radnog vremena).

Ovogodišnji poziv je pod sloganom “Krećite se s nama!”, a tema je „Sigurno hodanje i biciklizam”.

Sukladno tome grad Osijek je napravio program koji je u skladu s godišnjom temom kojega možete preuzeti u nastavku teksta .
Osim toga prikazana su i objašnjenja pojedinih događanja u sklopu programa mobilnosti.

EUROPSKI-TJEDAN-MOBILNOSTI (1) (00000003)

GradOsijek-BiciklistickeStazeGradaOsijeka-NajavaDogadanja

Skip to content