Ericsson Nikola Tesla obilježio godišnjicu otvorenja razvojno-istraživačkog centra u Osijeku

Objavljeno: 20.11.2019

Kompanija Ericsson Nikola Tesla (ENT) obilježila je danas prvu obljetnicu djelovanja svoga razvojno-istraživačkog centra u Osijeku, a u Upravi su istaknuli kako time žele poslati poruku mladim ljudima da ostanu u Slavoniji – gdje imaju mogućnost raditi u kvalitetnoj tvrtki u kojoj njihova inovativnost može doći do punoga izražaja.

Ericsson Nikola Tesla vodeći je regionalni isporučitelj komunikacijskih rješenja u operatorskom segmentu, najveća ICT kompanija u Hrvatskoj, koja ove godine obilježava 70. godina poslovanja i zapošljava oko 3.200 stručnjaka. Tim stručnjaka zaposlen u Osijeku neprestano raste, a u Centru su izuzetno zadovoljni interesom stručnjaka za zaposlenjem u ENT-u.

Radimo na najnovijim tehnologijama, a to je peta generacija mobilnih komunikacijskih sustava, na čemu rade naši stručnjaci u Osijeku, Zagrebu i Splitu i naši drugi centri izvrsnosti za usluge i cjelovita komunikacijska rješenja. Vjerujem da u idućim godinama postoji potencijal da i u Hrvatskoj uvedemo petu generaciju mobilnih komunikacijskih sustava, poručila je Kovačević.

Budući da su ENT i standardizacijska tijela posvetili veliku pozornost upravo utjecaju tehnologije na život čovjeka, Kovačević je ocijenila i kako nema prostora za nagađanjima o štetnim utjecajima 5G mreže, posebice u Hrvatskoj koja ima strože standarde od onih u ostatku EU.

Voditelj osječkog Centra Vinko Stanković rekao je da većina zaposlenika sudjeluje u razvoju 5G platforme te da postoje i timovi koji sudjeluju u razvoju proizvoda za zdravstvo ili informacijskih sustava za zemljišne knjige.

Osječki dogradonačelnik Boris Piližota izrazio je zadovoljstvo što je vodeća kompanija na području inovativnih ICT rješenja u Osijeku samo prošle godine zaposlila pedeset stručnjaka, a sada proširuje poslovanje i suradnju s osječkim sveučilištem i njegovim sastavnicama, poput FERIT-a.

Skip to content