Eko trg na osječkoj tržnici

Objavljeno: 04.04.2019

Posebno uređen i označen prostor Osječkog eko trga s ponudom domaćih ekoloških proizvoda nastao je na tragu građanima dobro poznatog Zelenog četvrtka, ali je njegov prošireni format. Ovdje će se otvarati teme vezane uz eko standarde, trendove i inovacije u eko proizvodnji kao i “zdravlju s tanjura”. Kroz zabavne, male zanimljive edukacije i degustacije namjera je privući što širu javnost u ovu eko priču i razvijati dobre i zdrave navike, prije svega kada je o hrani riječ – poručuju s osječke tržnice.
Otvorenje Osječkog eko trga bila je ujedno prigoda najaviti i predstojeće događaje koji se uvelike naslanjaju na temu zdrave prehrane i zdravog načina života. Već ovoga vikenda građani mogu popratiti 15. po redu Osječki Ferivi polumaraton, koji starta sa središnjeg osječkog trga u subotu u 10,30 sati te posjetiti manifestaciju Osijek zdravi grad u nedjelju od 10 sati u Školskoj i Jägerovoj ulici.
– Uz ova dva događaja mogu najaviti  i ponovo održavanje BikeOS urbanog festivala 11. svibnja na Trgu slobode  kojeg smo započeli prošle godine – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Boris PiIližota te zaključio: Hranimo se zdravo, bavimo se sportom, trčimo, biciklirajmo i sigurno ćemo na taj način kvalitetu života podići na jednu višu razinu!

Skip to content