Druga mladost OŠ Mladost

Objavljeno: 01.07.2019

Uskoro će započeti radovi na OŠ Mladost na Sjenjaku koja je izgrađena početkom ’80-ih godina prošlog stoljeća, a koju tijekom rekonstrukcije očekuje dogradnja sjevernog krila škole, izgradnja novog kao i nadogradnja jedne etaže postojećeg dijela škole.

Ove godine Grad Osijek završava s opremanjem OŠ Tenje i OŠ Briješće koje će u novoj školskoj godini biti spremne za nove aktivnosti.
-Na objektu Osnovne škole Mladost od izgradnje do danas nije bilo značajnijih preinaka. Riječ je o školi koja je jedna od rijetkih koja iz godine u godinu ima stalno povećanje broja učenika. OŠ Mladost uz to je i jedna od dvije osječke škole koje su ušle u proces školskog kurikuluma, što znači da je iz postojećeg prostora trebalo izdvojiti dodatnu učionicu kao regionalnu informatičku učionicu. Tako je zaključeno da postojeći prostor nije adekvatan te je jedino rješenje rekonstrukcija i dogradnja, u skladu s pedagoškim standardom, prema kojem bi sve škole jednog dana trebale biti jednosmjenske te omogućiti djeci izvanškolske aktivnosti u poslijepodnevnim satima. – naglasio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

OŠ Mladost dogradnjom će dobiti oko tisuću četvornih metara novog prostora, u koji će biti smještene dodatne učionice, nastavni kabineti te multifunkcionalna prostorija koja će, uz ostalo, biti namijenjena za odvijanje tjelesnog odgoja u okviru programa razredne nastave. Vrijednost radova iznosi 5,5 milijuna kuna.
-Želim naglasiti da će vrlo skoro započeti i energetska obnova cijele škole, vrijedna dodatnih 11,5 milijuna kuna, uz napomenu da je i dio koji dograđujemo energetski učinkovito projektiran. Naime, ti se radovi mogu obavljati usporedno, a prema planu, svi bi radovi trebali biti dovršeni do kraja iduće školske godine. To znači da će OŠ Mladost u novu školsku godinu 2020/21. ući u potpuno novom ruhu. – istaknuo je zamjenik gradonačelnika.

Prema riječima pročelnice Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Ljiljane Belajdžić – uz ostalo, škola će rekonstrukcijom i dogradnjom dobiti i prilagodbe za osobe s posebnim potrebama, a to se odnosi na invalidske pristupe te sanitarne čvorove čije su dimenzije prilagođene invalidskim kolicima. S obzirom da u vrijeme kada je škola građena to nije bilo uvjetovano standardima i propisima, novost će biti i dizalo odnosno podizna platforma na južnom dijelu, čime će osim sadržajnog, škola dobiti i kvalitativni dodatak.

Osnovnu školu Mladost pohađa 517 učenika u 23 razredna odjela, a u njihovo ime i uime djelatnika zadovoljstvo je izrazio ravnatelj Josip Jukić.
-Suvišno je spominjati što ovakva nadogradnja škole znači za sve nas. Naime, po završetu radova imat ćemo mogućnost organizirati jednosmjensku nastavu, a to će otvoriti i dodatnu priliku za izvođenje izvannastavnih aktivnosti u poslijepodnevnim satima, kao i rad s darovitim učenicima te učenicima koji imaju poteškoće. Izražavam ponos i sreću uime svih djelatnika škole, ali isto tako i učenika i roditelja koji sudjeluju u odgojno–obrazovnom procesu. Želim zahvaliti Gradu Osijeku jer uistinu postajemo suvremena škola 21. stoljeća. – kazao je ravnatelj Josip Jukić.

Svoj potpis na Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji OŠ Mladost stavio je i izvođač radova, tvrtka Volko d.o.o. iz koje su istaknuli kako će radovi biti zahtjevni jer će se odvijati tijekom školske godine i različitih vremenskih prilika, ali i kako će se sve odvijati prema planu i u rokovima.

Skip to content