Dragovoljci i veterani Domovinskog rata odmjeravaju snage u Osijeku

Objavljeno: 21.09.2019

Osijek je ovog vikenda ugostio sudionike 24. Državnih športskih igara dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske „Osijek 2019.“. Športske igre čiji su domaćini Osječko-baranjska podružnica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te osječki ogranak UDVDR-a i ove godine okuplja oko tisuću hrvatskih branitelja iz svih županija koji odmjeravaju snage u 8 športskih disciplina – boćanju, pikadu, kuglanju, šahu, malom nogometu, streljaštvu, potezanju konopa i stolnom tenisu.

Na svečanom otvorenju manifestacije, na Trgu Ante Starčevića, sve sudionike i uzvanike pozdravio je, među ostalima, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Đuro Dečak.
-Čast mi je da Vas mogu pozdraviti ovdje u Osijeku kao jedan od zapovjednika iz Domovinskog rata i zaželjeti Vam ugodan boravak i dobre športske rezultate. – kazao je Đuro Dečak te pozvao sve da pozdrave i gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića.
– Molim Vas da mu jednim pljeskom poželimo brz oporavak jer on je naš suborac. – rekao je Dečak.

Predsjednik Osječko-baranjske podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Zdenko Kraljik naglasio je kako su entuzijazam i želja za ovakvim okupljanjem još uvijek veliki, što najbolje potvrđuje broj prijavljenih ekipa.
-Dragi prijatelji, došli ste u Osijek, nepokoreni grad i nikad se ne smije zaboraviti da je ovaj grad platio visoku cijenu naše samostalnosti. Osim silnih razaranja i velike materijalne štete, u neovisnost Hrvatske ugrađeno je 1.327 života branitelja i 397 života građana. – podsjetio je Zdenko Kraljik koji je natjecateljima ujedno poželio športsko ozračje i prijateljstvo.

Uime Grada Osijeka i gradonačelnika Ivana Vrkića, svim natjecateljima i sudionicima dobrodošlicu u Osijek poželio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega.
-Grad Osijek je s ponosom i zadovoljstvom pokrovitelj današnjih događanja i uvijek ćemo Vam biti pomoć i podrška. Želim Vam ugodan dan, fer sportsku borbu i ugodan boravak u našem prekrasnom gradu. – naglasio je Željko Požega.

Natjecanje koje se održava od 1996. godine svečano je otvorio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
– Kao ministar hrvatskih branitelja iznimno sam ponosan na sve što radite i zahvaljujem svakome od Vas na entuzijazmu i energiji koju ulažete u svakodnevni rad te tako doprinosite očuvanju svih naših pozitivnih vrijednosti iz Domovinskog rata, našeg zajedništva i sjećanja na sve naše pobjede. Uz zahvalu za sve što svakodnevno činite, sve što ste učinili u najtežim danima novije hrvatske povijesti, ujedno i poziv – budimo dostupni jedni drugima, prepoznajmo među sobom one najranjivije. Budimo ponosni na sve ono što smo učinili za svoju domovinu Hrvatsku i budimo spremni na izazove koje nam donosi svaki novi dan, ali imajmo i vjeru i optimizam za sve što nam donosi budućnost. Sa svim ćemo se izazovima moći nositi ako smo zajedno. – poručio je ministar hrvatskih branitelja.

Inače, kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata na Trgu Slobode u Osijeku, sudionici 24. Državnih športskih igara odali su polaganjem vijenaca počast svim poginulima u Domovinskom ratu, a Osječko-baranjska županija i Grad Osijek zajednički su organizirali i prijam za članove Središnjeg odbora UDVDR RH.
-Jako je lijepo bilo na središnjem osječkom Trgu vidjeti toliki broj branitelja, toliki broj ljudi koji su aktivni i koji se bave sportom. Grad Osijek je sa zadovoljstvom prihvatio biti pokrovitelj ovog događanja i rado ćemo to biti ponovno. Politika gradonačelnika Ivana Vrkića i Grada Osijeka u tom je smjeru jasna – imamo sjajnu suradnju sa svim braniteljskim udrugama i koordinacijama. Hvala Vam što ste u Osijeku i hvala Vam što ste ove godine odabrali Osijek. – zaključio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega.

Skip to content