Dovršetak konstrukcije željezničkog mosta

Objavljeno: 25.04.2023

Proteklo razdoblje je bilo plodonosno za provedbu projekta Izgradnja podvožnjaka u Ulici sv. L.B. Mandića u Osijeku, budući da su zbog povoljnih vremenskih uvjeta svi zacrtani planovi uspješno realizirani.

Tako su do sada na izvođenju konstrukcije željezničkog mosta završeni svi radovi donjeg i gornjeg ustroja, a uz rasponsku konstrukciju na oba kolosjeka, odrađeni su i radovi na izradi klinova iza upornjaka. Pritom je izvedeno i probno opterećenje sjeverne rasponske konstrukcije željezničkog nadvožnjaka. Na sjevernoj rasponskoj konstrukciji je izvedena hidroizolacija i betonska zaštita, kao i zaštitna pješačka ograda. Postavljeni su i mjerni instrumenti za geodetsko praćenje eventualnog slijeganja, čime je postavljen nadzor za sigurnost i stabilnost.

Projekt Izgradnja podvožnjaka u Ulici sv. L.B. Mandića u Osijeku sufinanciran je sredstvima Europske unije, točnije sredstvima iz Kohezijskog fonda. Tako je od ukupne vrijednosti projekta od 12.353.113,35 eura, sredstvima EU sufinancirano 85 posto – 10.500.146,35 eura, dok 15 posto – 1.852.967,00 eura dolazi iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Grad Osijek, a razdoblje provedbe je od 1. travnja 2021. do 31. prosinca 2023. godine.

 

 

Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Osijeka.

Skip to content