Dodjela certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ i “tutti frutti fantazija” na Eko trgu

Objavljeno: 18.06.2020

Na Glavnoj osječkoj tržnici danas je održana podjela cerifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ kao i prezentacija zdravih proizvoda na Eko trgu kojima su nazočili zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić.
Naime, već dvanaestu godinu, Tržnica Osijek u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica i Gradom Osijekom provodi evaluaciju i certifikaciju svih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji svoje proizvode proizvode na području Osječko – baranjske županije i prodaju na osječkim tržnicama. Osim toga, na Eko trgu posjetitelji su, kako kažu na Tržnici, ponovno imali prigodu sudjelovati u „tutti frutti fantaziji“ gdje su ih dočekale jagode, trešnje, maline, borovnice, ribizle i višnje.
– Danas dodjeljujemo 77 novih certifikata i posebno mi je drago što je gotovo polovica certificiranih poljoprivrednih gospodarstava s područja grada Osijeka. Nakon epidemiološke situacije u kojima je tržnica radila u drukčijim uvjetima, ponovno imamo prezentaciju Eko trga i niza svježih domaćih proizvoda koje u proteklom razdoblju nismo mogli doživjeti na pravi način. Danas su zato posjetiteljima ponuđena voćna vina i domaći voćni kolači i s njima ćemo zajednički nazdraviti svima koji su danas dobili certifikate, ali i onima kojima je Eko trg u ovom proteklom vremenu drukčijih uvjeta nedostajao. – rekao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Direktor Tržnice Igor Medić zahvalio je svim proizvođačima koji sudjeluju u prezentaciji na Eko trgu gdje su posjetitelji Tržnice imali priliku saznati više o zdravim proizvodima i zdravoj prehrani te možda otkriti i neke nove okuse.
-Imamo i našu novu kuharicu sa 52 zdrava recepta s Eko trga, a ono što s ponosom želimo istaknuti je da su ovih 77 OPG-a koji su danas dobili certifikat i koji na osječkim tržnicama prodaju svoje proizvode, stvarno proizvođači što smo utvrdili u suradnji s agronomima, a riječ je o certifikatu koji radimo s Udrugom hrvatskih tržnica već 12. godinu. Osječka tržnica je među najboljim i najbrojnijim po certificiranim proizvođačima, a ono što smo ove godine napravili drugačije je – da će sve certificirane osobe dobiti i pregače kako bi kupci na tržnicama po pregačama prepoznali vlasnike certifikata i vidjeli tko ima svoj izvorni, domaći, autohtoni proizvod. – pojasnio je direktor Tržnice Igor Medić.

Osječka Tržnica tako je svojim kupcima ponovno ponudila pregršt mirisa, okusa i boja te s praga ljeta poslala i najbolju moguću pozivnicu za posjet.

Skip to content