Dodijeljene plakete Zlatna i Kristalna kuna najuspješnijim tvrtkama Osječko-baranjske županije u 2022.

Objavljeno: 12.10.2023

Gospodarsko vijeće HGK Županijske komore Osijek dodijelilo je u četvrtak plakete Zlatna i Kristalna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Osječko-baransjke županije za poslovne rezultate u 2022. godini.

Plaketu Zlatna kuna dobile su tvrtke DS Smith Belišće Croatia d.o.o. Belišće u kategoriji velikih tvrtki, TTTech Auto d.o.o. Osijek u kategoriji srednjih tvrtki i DICE Digital Innovation Center d.o.o. Osijek u kategoriji malih tvrtki. Dobitnik plakete Kristalna kuna, priznanje najuspješnijem velikom trgovačkom društvu u 2019., 2020. i 2021. godini je Nexe d.d. Našice.

Dobitnicima je plakete uručio predsjednik ŽKO Zoran Kovačević, a svečanosti su, uz članove Vijeća i predstavnike tvrtki, nazočili i zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

Čestitavši laureatima, zamjenica gradonačelnika Crnković istaknula je ponos na uspješne rezultate tvrtki koje ujedno pomažu i jedinicama lokalne samouprave da se mladi zadrže i vrate na ovo područje.

– Grad Osijek je tu da vam pomogne. U zadnje dvije godine Grad je napravio jako puno koraka naprijed te su svi gospodarski pokazatelji rasli, a nastavit ćemo stvarati što bolje pretpostavke za gospodarski rast i poduzetništvo – kazala je Crnković.

Zamjenik župana Miletić rekao je kako je razvoj gospodarstva ključ ukupnog razvoja Osječko-baranjske županije i prati sve ostale važne aktivnosti.

– Ako ljudi ne mogu dobro i kvalitetno živjeti od svog rada, onda imamo problem i ovdje se ne može ni kvalitetno živjeti. Važno je naglasiti i pozitivan odnos ovih tvrtki prema svojim radnicima i povećanim ulaganjima. Pozitivne trendove trebamo nastaviti i u narednom razdoblju, a ključni resurs će biti čovjek, i to je resurs koji moramo izgrađivati, što vi činite. Osječko-baranjska županija će svojim potporama i drugim mjerama i nadalje poticati razvoj gospodarstva – napomenuo je Miletić također uputivši čestitke lauretima.

Predsjednik HGK Županijske komore Osijek Zoran Kovačević rekao je da je izniman gospodarski rast, po 20 posto, zabilježen 2021. i 2022. godine.

– Prema anketama i komunikaciji s vodećim tvrtkama ove godine možemo očekivati blagi rast, dakle to više neće biti rast od 20 posto kao prethodnih godina. Razlog tomu je visoki bazni indeks za prethodne dvije godine te ćemo biti zadovoljni s blagim rastom. Naravno, uz uvjet da mjere Vlade RH budu vrlo intenzivne u energetskom smislu, kao i s obzirom na stanja na tržištu osobito Njemačke i Italije, gdje je najavljena stagnacija i recesija, pa su upitni i naši izvozni rezultati – poručio je Kovačević.

U ime dobitnika priznanja zahvalila je Ana Soldo, članica Uprave DS Smith Belišće Croatia d.o.o. Belišće, tvrtke koja kontinuirano bilježi vrhunske rezultate te je, između ostalog, u zadnjih osam godina dobila četiri plakete Zlatna kuna i Kristalnu kunu.

Skip to content