Dodijeljene nagrade tehničke kulture

Objavljeno: 11.04.2022

U osječkom Domu tehnike dodijeljene su nagrade najzaslužnijim pojedincima i klubovima za postignuća u tehničkoj kulturi u 2021. godini na području Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.
Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka već tradicionalno uručuje ove nagrade za izuzetan doprinos zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su se svojim radom iskazali u području tehničke kulture, a sve laureate je u ime Grada pozdravio zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin koji im je tom prigodom čestitao na njihovim priznanjima i ostvarenom uspjehu i naglasio važnost educiranja mladih, budućih inženjera za kojima potrebu sve više iskazuje današnje tržište rada koje ovisi o razvoju modernih tehnologija.
– Danas vidimo koliko je važna tehnika, STEM područje, a osobito koliko znači poticanje mladih da se bave ovim djelatnostima, rekao je Vulin i dodao da to osigurava napredak i razvoj gospodarstva u Gradu i Županiji.
Među Osječanima su nagrađeni Marija Varga i Goran Bećirović iz Radio kluba Osijek te Mirjana Grošević iz Društva agronoma Osijek, dok je Povelja zahvalnosti otišla u ruke mlade ekipe iz CB Radio kluba Lega u sastavu Viktorija Lazar, Niko Momčilović, Luka Bilić i Leona Vukoja, koji su na natjecanju CB klubova osvojili sjajno treće mjesto.
Povelja Zajednice tehničke kulture OBŽ pripala je našičkom profesoru informatike Zdenku Lovriću i to za dugogodišnje mentorstvo učenika, dok je plaketa otišla u ruke Armanda Helda koji je tijekom prošle godine kao stručnjak i predavač održao članovima udruge niz besplatnih seminara i prezentacija na temu zaštite na radu. Diplome ZTK OBŽ uručene su učeniku Mateju Maričaku te profesorima Aleksandru Bojancu Štembergaru, Gabrijeli Cvetković, Miodragu Zdravčeviću te Višnji i Mariju Cveku.

Skip to content