Dodana nova vrijednost Šetnici uz Dravu

Objavljeno: 02.10.2019

Mladi trkači i biciklisti danas su iskušali novoizgrađenu biciklističko-trkačku stazu koja se proteže uz Promenadu u dužini od 1.500 metara. Riječ je o projektu kojim su Osječani uz Promenadu, od Ulice Vjekoslava Hengla do Mosta dr. Franje Tuđmana, dobili tartansku stazu za trkače te novu biciklističku stazu.

Na dijelu kod Iktusa, stazu su otvorili zamjenik gradonačelnika Boris Piližota te drugi potpredsjednik Gradskoga vijeća Karlo Šatvar, na čiji je poticaj projekt i započet.
-Kroz ovaj projekt ostvarena je višestruka korist. Pješačka staza je rasterećena pa djeca mogu šetati i trčati, bez straha od nezgodnih sudara s biciklistima. Biciklističku stazu smo izmjestili i tako povećali sigurnost i pješaka i biciklista, a meni je osobno najdraža trkačka staza na kojoj je postavljen tartan kao najkvalitetniji materijal što postoji. Tu će naši sportaši, rekreativci i svi sugrađani, moći trčati bez straha da će im nastradati koljena ili zglobovi, kako to inače biva kada se trči na asfaltu. Sada imamo lijep, zaokružen projekt na Promenadi – na Dravi naše veslače, na širokoj pješačkoj stazi pješake, a na novoj stazi bicikliste i trkače – mislim da smo uistinu obogatili Promenadu. – kazao je Karlo Šatvar.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota naglasio je kako je na poticaj drugog potpredsjednika Gradskog vijeća za izgradnju ove staze – zapravo usklađeno korištenje Promenade za šetače, bicikliste, trkače, rolere…
-Dobili smo novi sportsko-rekreacijski sadržaj na desnoj obali Drave s obzirom da su svi, posebice za trčanje, većinom do sada odlazili na lijevu obalu. Pomicanjem staze uz samu Promenadu, dobili smo krasan sportsko-rekreacijski sadržaj, stazu širine 2,5 metara za trkače te 2 metra za bicikliste, koja je ujedno dvosmjerna i skladno se uklopila uz našu Promenadu. – naglasio je zamjenik gradonačelnika.

Staze dijele dva reda granitnih kocki, a zbog očuvanja drvoreda, razdvajaju se na dionici kod Nogometnog kluba Elektra, a vrijednost je investicije 4,7 milijuna kuna. Novu biciklističko-trkačku stazu odmah su iskušali mladi osječki biciklisti i trkači, a uz njih novom dionicom krenuli su i ostali građani. Prema riječima zamjenika gradonačelnika, na ovaj će način, svi Osječani imati prigodu uživati u svom dijelu Promenade na kojoj će nova staza dodatno uskladiti različite želje i potrebe Osječana.
-Tijekom lijepog vremena, Promenadom rado šeću obitelji, a nova biciklističko-trkačka staza uz Šetnicu, dodana je nova vrijednost prostoru koji je, ne samo jedan od najvećih brendova grada, već i prostor u kojem Osječani zaista uživaju. – zaključio je Boris Piližota.

Skip to content