Doček sudionika motociklističke karavane „Od Prevlake do Dunava“

Objavljeno: 19.11.2018

Riječ je 11. karavani od Prevlake do Vukovara kroz cijelu Hrvatsku u znak sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata, a krajnji joj je cilj sudjelovanje u Koloni sjećanja u Vukovaru. Moto karavane je „Zajedno u ratu, zajedno u miru“. Začetnik ideje same Karavane je Đani Radovanović, branitelj s Korčule, a organizator polaska od Prevlake, moto klub Korčula s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. U Karavani su sudjelovali motociklisti branitelji iz svih dijelova Hrvatske te se većina njih pridružila putem.

Motociklisti su krenuli s Korčule te voze kroz Ston, Mokošicu, Prevlaku, Ćilipe, Ploče, Makarsku, Trilj, Sinj, Knin, Gospić, Rizvanušu, Gospić, Ljubovo, Plitvička jezera, Slunj, Petrinju, Sisak, Kutinu, Daruvar, Pakrac, Lipik, Novsku, Novu Gradišku, Požegu, Slavonski Brod, Našice, Đakovo, Vinkovce i Osijek, a nakon Vukovara će zapaliti svijeću i u Ćelijama.

Moto klub „Veterani Slavonije i Baranje“ već tradicionalno vozi Karavanu od samog početka. I ove su godine predsjednik kluba Darko Zec i dopredsjednik Tomislav Delpont uputili motociklima za Korčulu kako bi sudjelovali od polazišta. Članovi moto kluba „Veterani SiB“ također i nekoliko godina dočekuju i ugošćuju motocikliste sudionike dan prije polaska za Vukovar.

Zamjenica Gamoš zajedno sa sudionicima karavane paljenjem svijeća odala je počast žrtvama Domovinskog rata kod spomenika Crvenom fići.

Skip to content