Doček Nove godine za umirovljenike

Objavljeno: 19.12.2016

Grad Osijek, kao i prethodnih godina, organizira doček Nove godine za umirovljenike s malim mirovinama, no ove će im se godine pridružiti i beskućnici, osobe s invaliditetom kao i članovi socijalno ugroženih obitelji (nositelju prava u sustavu socijalne skrbi osigurane su po dvije ulaznice za doček Nove godine koje mogu koristiti samo punoljetne osobe).

Sve novosti ovogodišnjeg dočeka najavili su danas u Gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Vrkić i prvi potpredsjednik Gradskoga vijeća Drago Šerić sa suradnicima.

Kapacitet prostora u Šećeranskom domu pokazao se nedostatnim pa se tako ovogodišnja proslava seli u Esseker centar, a zahvaljujući njegovim vlasnicima i njihovoj socijalnoj osjetljivosti – za 0 kuna! Radi se o grijanom prostoru s 450 sjedećih mjesta na galeriji i plesnim podijem u prizemlju. Za dobro raspoloženje uz vesele plesne ritmove, kojima se umirovljenici uvijek rado odazivaju (a njihove proslave budu najveselije u gradu), pobrinut će se Trend acoustic band dodatno pojačan s dva vrhunska glazbenika.

Izvođače, večeru i piće financira Grad, a velika i važna novost ovogodišnje organizacije je i u jedinstvu te uključenosti svih umirovljeničkih udruga s područja Osijeka u pripreme i prijave zainteresiranih (Udruga Aktivni umirovljenici Osijek, Udruga Umirovljenici zajedno Osijek, Matica umirovljenika Hrvatske Udruga Osijek, Udruga sindikata umirovljenika Osijek, Udruga umirovljenika Sveti Rok Osijek, Udruga umirovljenika HPT Osijek i Udruga umirovljenika Grada Osijeka, Udruga Vedru duh i Udruga invalida rada).

Nositelji prava u sustavu socijalne skrbi karte podižu u Gradskoj upravi, a svi ostali u uredima partnera na mjestu gdje su prijave zaprimljene i to od 21. prosinca.

Skip to content