Dobro World Cup Osijek 2019. – jako dobro

Objavljeno: 25.05.2019

Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek 2019. i ove je godine u osječku dvoranu Gradski vrt privukao veliki broj ljubitelja gimnastike, ali i najbolje gimnastičarke i gimnastičare iz čak 30 država te još jednom pokazao da Osijek s punim pravom može biti ponosan. Na svoje gimnastičare, na dobru organizaciju, na sve najbolje što je Osijek ponudio svojim gimnastičkim gostima i publici.

Na otvorenju Svjetskog kupa u gimnastici nazočne je pozdravio je zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport i izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske Krešimir Šamija.
-Svi smo ponosni koliko su nas puta naši vrhunski sportaši razveselili i proslavili u cijelom svijetu, ali smo isto tako iznimno ponosni na niz velikih športskih manifestacija koje se uspješno organiziraju u Republici Hrvatskoj. Jedna od onih na koju smo najponosniji je DOBRO World Cup u Osijeku – kazao je zamjenik državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport i izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske Krešimir Šamija.

Zahvalu Središnjem državnom uredu za šport, Hrvatskoj turističkoj zajednici, Hrvatskom olimpijskom odboru, Gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i tvrtki Žito Osijek uputio je i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec.
-Značaj ovog događaja nije samo sportski jer je on prerastao te okvire i postao i turistički događaj koji je prošle godine pratilo preko 550 milijuna kućanstava diljem svijeta. Puno uspjeha svim finalistima i još jednom hvala na podršci, naglasio je predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec.

Nastupe najboljih svjetskih gimnastičara s tribina su, uz ostale, pratili i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice Dubravko Šimenc, ljubitelj gimnastike Jakov Kitarović, župan osječko-baranjski Ivan Anušić te zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.
-11. po redu svjetski kup u gimnastici u Osijeku, a sve zahvaljujući našim gimnastičarima, njihovim sponzorima i svima onima koji su prije 11 godina prepoznali dobru priču. Ovo je primjer što može učiniti dobra ekipa s dobrom idejom, puno energije i entuzijazma. Ovog vikenda u svijet ponovno ide slika iz Osijeka. Veliki je to sportski događaj za naš grad, velika turistička priča koja nam je dovela goste iz cijelog svijeta, ali i poslala novu pozivnicu za idući gimnastički kup, naglasila je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.
– Ovdje su natjecatelji iz 30 država, gleda nas cijeli svijet, a došao je i veliki broj turista. Događaj je to koji je prepoznatljiv ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire. 550 milijuna kućanstava može vidjeti kakav je Osijek domaćin, a kao domaćini smo vrhunski. – naglasio je župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

Svoj san, zlatnu medalju pred osječkom publikom, ostvario je ovog vikenda i osječki gimnastičar, ujedno i zaštitno lice DOBRO World Cupa Robert Seligman na konju s hvataljkama.

Skip to content