DOBRO World Cup i FEELGOOD WEEKEND probudili osječka osjetila

Objavljeno: 28.05.2018

Desetom po redu Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku čija su se finalna natjecanja održala 26. i 27. svibnja 2018. godine nazočili su brojni uglednici iz svijeta politike, gospodarstva i sporta. Između ostalih, poziv u Osijek prihvatili su legendarni gimnastičar Miroslav Cerar, osvajač dvije zlatne medalje na konju s hvataljkama na Olimpijskim igrama; Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport, legendarna hrvatska skijašica, četverostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić te legendarni vaterpolist, olimpijski prvak iz Seoula Dubravko Šimenc, danas voditelj Odjela za strateške i marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice.
U programu otvaranja subotnjeg finalnog natjecanja sudjelovao je i gradonačelnik Ivan Vrkić koji je, po završetku natjecanja, najuspješnijim gimnastičarima i gimnastičarkama dodijelio medalje.

Među natjecateljima iz 30 zemalja svijeta, Hrvatsku su predstavljale četiri gimnastičarke i petorica gimnastičara: Tijana Tkalčec i Ema Kajić na preskoku, Aurel Benović na parteru, Robert Seligman i Filip Ude na konju s hvataljkama, Christina Zwicker (parter i greda), Tina Zelčić (greda) te aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić i finalist Europskog prvenstva u Cluju prošle godine Anton Kovačević, koji je također nastupao na preči. Tijana Tkalčec završila je na 5. mjestu na preskoku, Seligman je završio šesti, dok je Ude zauzeo osmo mjesto. Aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić osvojio je zlatnu medalju.

Osim natjecanja, za vrijeme DOBRO World cupa održao se FEELGOOD WEEKEND, Gastro&Wine&Music Festival. U osječkom Parku Kralja Petra Krešimira IV, nakon kvalifikacijskih natjecanja u petak, 25. svibnja, po uzoru na skijaški Svjetski kup i Snježnu kraljicu, održano je javno izvlačenje startnih brojeva u svih deset disciplina finala kojem je nazočio i gradonačelnik Ivan Vrkić. Nakon izvlačenja na kojem su prisustvovali svi finalisti, u urbanom lounge ugođaju nastupila je grupa S.A.R.S., a već sljedećega dana, okupljene Osječane i goste zabavljala je grupa The Frajle. Uz koncerte navedenih izvođača, posjetitelji su cjelodnevno uživali u izvrsnoj street food ponudi raznih osječkih restorana. Natjecanje koje je svoju svjetsku premijeru imalo 2009. godine, danas je jedna od najbolje organiziranih službenih etapa serije natjecanja FIG-e, a cjelokupna je produkcija ovogodišnjeg izdanja Svjetskog kupa bila na najvišem nivou do sada.

Skip to content