Dobre gospodarske trendove dodatno će potaknuti izgradnja Gospodarskog centra u Osijeku

Objavljeno: 17.12.2021

Osječko-baranjska županija i Grad Osijek u protekloj godini bilježe pozitivne gospodarske trendove, među kojima i rast broja poduzetnika, rekordne prihode, porast zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti te porast prosječne mjesečne neto plaće. U partnerstvu sada grade Gospodarski centar kojim planiraju dodatno potaknuti razvoj gospodarstva i podići gospodarsku vidljivost cijele regije.

Na jugozapadnom rubu grada Osijeka uz tzv. S cestu u Gospodarskoj zoni Jug, u tijeku je izgradnja prve zgrade Gospodarskog centra koja će poduzetnicima u regiji osigurati poslovnu infrastrukturu za zadovoljenje svih potreba u poduzetništvu – od razvoja i prezentacije proizvoda i usluga, sajmova, kongresa do poslovnog umrežavanja, edukacija i novih poslovnih prilika.
Sve na jednome mjestu – u multifunkcionalnoj zgradi koja će se prostirati na površini od gotovo 5000 m2 i prilagođavati se veličini i zahtjevima događanja. U prizemlju zgrade predviđene su prostorije za izložbe, sajmove, konferencije, kongrese, café i snack bar te servisne prostorije, dok će se na katu nalaziti uredski i s njima vezani servisni prostori odnosno prostorije za sastanke.

Uz zatvoreni i vanjski izložbeni prostor, prva zgrada Gospodarskog centra postat će novo mjesto sajmovanja u Osijeku i osigurati modernu infrastrukturu primjerenu za regionalne i međunarodne sajamske manifestacije, ali i za kongresna događanja te druge poslovne događaje u svim granama gospodarstva.

U Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku očekuju kako će ovim projektom učiniti iskorak u poboljšanju uvjeta za gospodarski rast te dodatno potaknuti već pozitivne gospodarske trendove koje bilježe u protekloj godini. Provode ga od 1. ožujka 2021. do 1. rujna 2023. kao strateški projekt unutar Urbane aglomeracije Osijek s ciljem omogućavanja povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva.

Projekt Izgradnje Zgrade 1. Gospodarskog centra u Osijeku vrijedan je 63,7 milijuna kuna, od čega Europska unija sufinancira s 45 milijuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s 9,3 milijuna kuna.

Nositelj projekta je Osječko-baranjska županija, partner u projektu Grad Osijek, a dodatne informacije mogu se pronaći na web stranicama Osječko-baranjske županije: www.obz.hr i Grada Osijeka: www.osijek.hr.

,,Sadržaj materijala isključiva je odgovornost Grada Osijeka”

Skip to content