Do kraja ove godine završetak komunalne infrastrukture IT parka

Objavljeno: 14.09.2020

IT park u Gackoj ulici, jedan od strateških projekata Grada Osijeka vrijedan 38 milijuna kuna, konačno je krenuo u realizaciju.

Radovi na ovom dugo najavljivanom projektu veličine 26.000 m2 su započeli, pa se već vide i prve konture budućeg IT parka. Postavljeno je 90% kanalizacije, a sljedeći tjedan započinju radovi na izgradnji prometnica.

Sve ide prema planu, pa čak i bolje od njega. Planirani rok završetka ove faze bio je deset mjeseci, no sada se očekuje da će biti dovršen već do kraja ove godine.

Potom slijedi druga faza radova u sklopu koje će se u središtu parka podići centralna zgrada – inkubator površine 4.400 m2 koji će biti dom mnogim mikro i malim IT tvrtkama u razvoju s maksimalno 20 do 30 zaposlenih, koje će po prihvatljivoj cijeni moći koristiti poslovne prostore IT parka.

Od ove zgrade također se očekuje sinergijski efekt kroz razmjenu znanja, iskustava i poslovnih prilika tih malih korisnika s devet velikih IT firmi koje će svoje novo sjedište podići na jednoj od okolnih parcela, što će dodatno potaknuti cijelu osječku IT scenu.

Završetkom komunalne infrastrukture IT parka do kraja ove godine, već 2021. park će dobiti svog prvog stanara – osječku tvrtku Mono koja se bavi proizvodnjom softwarea za medicinski, farmaceutski i bankarski sektor. Vlasnik tvrtke Denis Sušac kaže kako Mono trenutno zapošljava okruglo 100 ljudi, a njihova buduća zgrada imat će kapacitet 150 zaposlenika. Useljavanje u novu zgradu očekuju najkasnije za godinu dana.

Obzirom da se istok Hrvatske često spominje kao naša Silicijska dolina, projekt IT parka od strateškog je interesa za Grad Osijek, što je potvrdila i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš koja je ponovno pozvala sve investitore da se jave u svakom trenutku ako su zainteresirani za česticu u IT parku u Gackoj. Javni poziv je otvoren do popunjavanja svih čestica.

Kompletan IT park trebao bi biti dovršen do siječnja 2023. godine.

Izvor: osijek031.com

Skip to content