Dječji vrtić Zvončić u vlasništvu Općine Čepin, najavljeno proširenje kapaciteta

Objavljeno: 12.05.2021

Premda izgrađen samodoprinosom mještana Čepina, Dječji vrtić u Čepinu desetljećima je bio u vlasništvu Grada Osijeka, u sastavu Dječjeg vrtića Osijek. Nakon tri godine pregovora, suradnjom i uviđavnošću Grada Osijeka i gradonačelnika Ivana Vrkića, vlasništvo nad Dječjim vrtićem Zvončić u Čepinu konačno je preneseno na Općinu Čepin.

Ugovore o prijenosu prava vlasništva s Grada Osijeka na Općinu Čepin potpisali su danas gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić, načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac i ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj. Općina Čepin zauzvrat se odrekla svojih vlasničkih udjela u odmaralištu u Omišlju te u gradskim Športskim objektima i u Tržnici.

– Nakon više godina razgovora i pregovora, završili smo proceduru prijenosa vlasništva nad dječjim vrtićem u Čepinu, kojega pohađa oko 180 djece. Napokon roditelji i lokalna vlast u Čepinu mogu voditi računa o odgoju i razvoju svoje djece – kazao je gradonačelnik Vrkić. Dodao je kako će u dogovoru s Osječko-baranjskom županijom odmaralište u Omišlju tijekom školskih praznika biti na raspolaganju djeci, a u ostatku godine umirovljenicima.

– Nakon više od 60 godina ponovno smo vlasnici našeg vrtića. Pronašli smo najbezbolniji način da Općina Čepin postane vlasnik, a to je jedna sedmina odmarališta u Omišlju i udjeli u nekoliko gradskih tvrtki u kojima je Općina Čepin imala suvlasništvo. Iako smo i gradonačelnik i ja željeli da se vrtić vrati besplatno, jer su to naši mještani izgradili, o tome je odlučivalo Gradsko vijeće Grada Osijeka – rekao je načelnik Tonkovac, te najavio obnovu i proširenje vrtića.

Zadovoljstvo ovom suradnjom izrazila je i ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj. Istaknula je kako su skupine u DV Zvončić prekapacitirane te kako će mještanima Čepina dobro doći najavljeno proširenje kapaciteta.

Skip to content