Dječje kazalište Branka Mihaljevića najavilo zanimljivu i plodonosnu jesen

Objavljeno: 04.09.2019

Danas je u prostorijama Dječjega kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program u novoj kazališnoj sezoni. Nove premijerne naslove i nove aktivnosti najavio je ravnatelj Ivica Lučić sa suradnicima i uz cijeli ansambl Kazališta, a svojom ih je nazočnošću uime Grada Osijeka podržala zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Na pragu 61. sezone Dječjega kazališta, ravnatelj Lučić ocijenio je kako je kazalište u najboljim godinama za ”face lifting” – stoga je i napravljen na pročelju i mrežnim stranicama kazališta – a potom je predstavio ovosezonski program koji očekuje gledatelje svih naraštaja.

– Kao što smo prošlu sezonu završili s dva festivala, SLUK-om i OLJK-om, ovu sezonu započet ćemo s festivalima izvan Osijeka i Hrvatske – najavio je Lučić. Naime, već početkom sezone kazališnoj ekipi predstoje važna gostovanja: X. bugojansko lutkarsko bijenale i X. lutkarsko bijenale u Mariboru te premijerna izvedba prošlogodišnjega naslova Nezaboravak u Ljubljani.

Važno je napomenuti i kako Dječje kazalište okuplja preko 250 mališana koji pohađaju studije Kazališta – Početnicu, Balet i Dramski studio za osnovne i srednje škole, pa će posjetitelji i ove sezone uz stručno vodstvo na sceni iznova gledati dječju kreativnost. Upravo na stvaranju novih kreativaca grada Osijeka, kazališnoj ekipi zahvalila je osječka dogradonačelnica te im čestitala na odličnoj 61. sezoni.

– Radosni i puni energije vratili smo se s godišnjih odmora, a još radije se vraćamo našem dječjem kazalištu. Iznimno me veseli što cijela kazališna ekipa svojim radom doprinosi odgoju osječkih mališana, ali i osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Hvala im na tome! – zaključila je Gamoš i poželjela im sreću.

Inače, već danas započinje manifestacija ,,Djeco, kazalište vas zove”, a – prema riječima voditeljice Propagande Tatjane Grganović – kao i početkom svake sezone,  od 4. do 8. rujna mali će gledatelji moći pogledati najpopularnije predstave za samo 10 kuna.

Cjeloviti repertoar Dječjega kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku dostupan je ovdje, dok se podrobnije informacije o svim kazališnim aktivnostima mogu pronaći na mrežnim stranicama Kazališta.

Skip to content