Divjak o frontalnom uvođenju kurikulne reforme

Objavljeno: 29.04.2019

– Ministarstvo je zadovoljno provedbom eksperimentalnog programa u odabranim školama diljem Hrvatske, provedene su izobrazbe za sve učitelje, a kurikul je dorađen prema njihovim sugestijama. Izobrazba ravnatelja vrlo je važna jer oni su spona između ministarstva i učitelja o kojima će u konačnici ovisiti i uspjeh planirane reforme obrazovanja – naglasila je između ostaloga ministrica Blaženka Divjak.
Nakon predavanja namijenjenog ravnateljima osnovnih škola s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije – uslijedila je rasprava u formi pitanja i odgovora, poradi otklanjanja različitih nedoumica u svezi s jesenskom provedbom kurikulne reforme u hrvatskim školama.
Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš tom prigodom posebno je naglasila, da Grad Osijek otpočetka podupire napore Ministarstva i da su povratne informacije svih uključenih u projekt redom pozitivne. Grad je osigurao 100.000 kuna za nabavku potrebne opreme, čemu treba pridodati i 5,5 milijuna kuna za energetsku obnovu OŠ Grigor Vitez. Osim toga u tijeku je izrada projektne dokumentacije energetske obnove OŠ Mladost koja će stajati više od 11 milijuna kuna.

Skip to content