Dani makedonske kulture u Osijeku

Objavljeno: 25.10.2019

Kulturna manifestacija „Dani makedonske kulture“ u Osijeku se održava već dugi niz godina i jedna je od najznačajnijih manifestacija Makedonskog kulturnog društva „Braća Miladinovci”. Riječ je o bogatom višednevnom programu u kojem se poštovatelji makedonske kulture imaju priliku upoznati s najrazličitijim kulturnim sadržajima; makedonskoj glazbi, plesu, književnosti, izložbama slikara, projekcijom filmova te kulinarskim specijalitetima.

Društvo i ove godine, a u povodu 25. rođendana, organizira višednevan program koji je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, i tom je prigodom zamjenik gradonačelnika Boris Piližota danas primio Nazifa Xhaferija, otpravnika poslova Veleposlanstva Republike Sjeverne Makedonije uz predstavnike makedonske nacionalne manjine za Grad i Županiju – Jagodu Cvetičanin i Dragoljuba Siljanoskog te predsjednika MKD Braća Miladinovci Borisa Trajanovskog.

,,Makedonska nacionalna manjina jedna je od najaktivnijih manjina u Osijeku i uistinu je zadovoljstvo s njima surađivati, posebice u pogledu naše želje da iduće godine, 9. svibnja – kada se promiče mir i jedinstvo, obilježimo Dan nacionalnih manjina”, kazao je Piližota.

Nazif Xhaferi zahvalio je osječkom dogradonačelniku na doprinosu u obilježavanju 25. godina djelovanja Društva Braća Miladinovci te pozvao građane Osijeka da zajedno s njima proslave Dane makedonske kulture.

Ovo je dobar faktor za suradnju i širenje kulturne raznolikosti u Hrvatskoj, a mi tu doista imamo što ponuditi. Ovih dana spremamo bogatu agendu i sve vas pozivam da zajedno proslavimo ove dane, poručio je Xhaferi.

Inače, MKD Braća Miladinovci jedno je od šest društava koje djeluje u okviru Zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj i 25 godina svojim programima obogaćuje kulturni život grada Osijeka i šire.

Skip to content