DAN ZDRAVLJA 2018.

Objavljeno: 13.04.2018

Ovogodišnja tema je „Univerzalna zdravstvena zaštita: svatko, svugdje.“ Promocija Svjetskog dana zdravlja osmišljena je s ciljem privlačenja pozornosti na odnos urbanizacije i zdravlja. Namjera ove manifestacije je ukazivanje na zdravstvene izazove povezane s urbanizacijom, dok je temu zdravlja potrebno ugraditi u središte urbanog planiranja, poticati aktivnosti korisne za zdravlje u raznim područjima urbanog života.
Obavještavamo zainteresiranu javnost da će Grad Osijek 15. travnja 2018. (nedjelja) u vremenu od 9.45 do 13 sati u Ulici Lorenza Jägera na dionici od Ulice Hrvatske Republike do ulice Ivana Adamovića i u Školskoj ulici u Osijeku organizirati manifestaciju „Dan zdravlja 2018.“ Kao neizostavni dio manifestacije, GSSR „Sport za sve“ Osijek organizira prvu ovogodišnju biciklijadu s ciljem promoviranja ekološki prihvatljivog načina prijevoza, a njezin početak predviđa se za 10.15 sati. Udruge iz područja socijalne djelatnosti i zaštite zdravlja, kao i druge srodne udruge i ustanove s ciljem promoviranja lokalnih aktivnosti, imat će priliku predstaviti se kako bi se u njihovo djelovanje uključio što veći broj građana. Cilj manifestacije je prikazati aktivni način sudjelovanja u životu lokalne zajednice, ispunjenje slobodnog vremena, kao i posvećenje zdravom načinu života kroz različite aktivnosti.

Obavještavamo građane da će zbog potreba programa manifestacije „Dan zdravlja 2018.“ biti obustavljen promet na sljedećim lokacijama: Ulica Lorenza Jägera na potezu od križanja s Ulicom Hrvatske Republike i križanja sa Adamovićevom ulicom i nastavnom tomu Školska ulica. Obustava prometa stupa na snagu u subotu 14 travnja 2018. od 21 sati do nedjelje 15. travnja 2018. do 21 sat.
Molimo sve sugrađane, a posebno stanare Ulice Lorenza Jägera i Školske ulice, da izmjeste svoja vozila na parkirališta izvan zone parkirališta navedenih ulica, te da ih iskoriste kao pješačku zonu u znak potpore obilježavanja Svjetskog dana zdravlja.

Skip to content