Dan sjećanja na Vukovar

Objavljeno: 18.11.2017

U petak, 17. studenog članovi Moto – kluba „Veterani Slavonije i Baranje“ u Osijek doveli su karavanu motociklista koja se vozila od Prevlake do Vukovara, a pozdravila ih je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Put je trajao šest dana, vozili su se više od 2.000 km i stigli u Vukovar uoči obljetnice pada grada unatoč kiši i niskim temperaturama. Motociklistima braniteljima i njihovim prijateljima ovo je jubilarna deseta godina da voze zajedno od Prevlake kroz cijelu Hrvatsku te obilaze spomen obilježja iz Domovinskog rata i na taj način odaju počast žrtvama. Njihovom spektakularnom ulasku u grad Osijek prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš koja je s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem zapalila svijeću kod Crvenog fiće u znak sjećanja na vukovarske žrtve.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika Hrvatskom domobranu u Parku kralja Držislava Grad Osijek je odao počast svim stradalim Vukovarcima u Domovinskom ratu. Prigodom Dana sjećanja poginulim braniteljima i civilima poklonila se zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa suradnicima, župan Ivan Anušić te predstavnici Vojske, Policije i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Nakon polaganja vijenaca povorka se uputila prema Vukovarskoj ulici gdje su zapaljene svijeće.

Na 14. memorijalno hodočašće Osijek – Vukovar, koje organizira UHDDR OBŽ, povorku je sa Zelenog polja ispratila zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa županom Ivanom Anušićem te predsjednikom Udruge Darkom Nađom.

Skip to content