Dan otvorenih vrata Policijske uprave – budući policajci vidjeli kako će izgledati njihovo zanimanje

Objavljeno: 20.06.2022

Na Trgu Vatroslava Lisinskog održan je Dan otvorenih vrata Policijske uprave Osječko-baranjske i Policijske akademije. Kroz simulacije mjesta događaja kaznenog djela, izrade foto-robota i demonstraciju pronalaska droge sa službenim psom, bile su aktivnosti policije koje su predstavljene s ciljem privlačenja kandidatkinja i kandidata za zanimanje policijskog djelatnika u Policijskoj školi „Josip Jović“.
Naime, u tijeku je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac odnosno policajka, a kojim se planira upis čak 480 polaznika. Natječaj se odnosi na one do 28 godina starosti, a danas su predstavljani svi rodovi policije, od krim i granične policije do specijalne jedinice interventne policije. Na taj način će budući kandidati moći neposredno vidjeti kako izgleda ovo zanimanje ako se odluče za njega.
Podršku im je osobno pružio u ime Grada Osijeka zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin koji je naglasio dobru suradnju Policijske uprave i Grada jer zajednički djeluju kroz Odjel za prevenciju.
– Policija ima posebnu ulogu u svakom gradu, pa tako i u našem na što smo osobito ponosni. Siguran grad je temelj za svaki daljnji razvoj, gospodarski, turistički, kulturni, sportski i svaki drugi, rekao je Vulin dodajući da je Osijek siguran Grad upravo zahvaljujući radu policijskih djelatnika Policijske uprave Osječko-baranjske na čelu s načelnikom Ladislavom Beceom.
Natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajca otvoren je do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na internet stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave Osječko baranjske. Također, uskoro bi trebao biti raspisan i natječaj za upis u treći razred Policijske škole „Josip Jović” gdje se pozivaju svi zainteresirani koji su mlađi od 19 godina da se prijave.

Skip to content