Dan Osječko-baranjske županije- gradonačelnik Radić nazočio svečanoj sjednici Skupštine OBŽ

Objavljeno: 03.06.2022

Svečanom sjednicom Skupštine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, Osječko-baranjska županija obilježila je svoj dan. Spomen je to na 2. lipnja 1997. godine kada su se u Belom Manastiru uz nazočnost Predsjednika Republike Hrvatske, predstavnika Vlade i Sabora, te predstavnika UNTAES-a prvi puta od osnivanja Osječko-baranjske županije 1993. godine, na okupu našli predstavnici političkog života svih dijelova cjelovite Županije.

Sjednici su nazočili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, saborski zastupnik Krunoslav Katičić kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera prof. dr. sc. Vlado Guberac, nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Đuru Hranić, župani Igor Andrović, Damir Dekanić, Danijel Marušić, Antonija Jozić, Marko Marušić, Darko Koren i Željko Kolar, više saborskih zastupnika, državnih tajnika i članova diplomatskog zbora, predstavnici Hrvata iz BiH i Vojvodine, vijećnici Skupštine, čelnici gradova i općina s područja Osječko-baranjske županije, predstavnici Hrvatske vojske, policije, vjerskih zajednica i udruga, gospodarstvenici i drugi uzvanici.

„Optimizam koji danas zrači ovom dvoranom utemeljen je na činjenicama, rezultatima, viziji i politici koju proteklih pet godina kontinuirano provodimo i koja je vratila optimizam u Osječko-baranjsku županiju i u bolje sutra. Sve krize s kojima smo se suočili, a bilo ih je puno, smo uspješno prebrodili i pobijedili zajedno s Vladom RH te izašli snažniji i jači. To nisu samo moje riječi izgovorene na ovoj svečanoj sjednici, to su rezultati koje u Osječko-baranjskoj županiji bilježimo u oporavku gospodarstva, demografske slike i kroz projekte koje radimo u svim segmentima života pojedinca i zajednice na području naše županije. „- istaknuo je župan Ivan Anušić obraćajući se okupljenima.

I predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je kako se u Slavoniji osjeća veliki zamah, entuzijazam i napredak te da su vidljivi rezultati Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. Izdvojio je važne investicije u prometnu infrastrukturu, poput Koridora Vc čija je ukupna dužina u Hrvatskoj 88 kilometara, a ovog ljeta bit će gotovi i radovi na dionici od Osijeka do Belog Manastira, uz obilaznicu kod Belog Manastira.

– Nakon toga se raspisuje natječaj za dionicu do mađarske granice i do kraja ovoga mandata imat ćemo u potpunosti završenu autocestu koja povezuje hrvatsko-mađarsku granicu s Bosnom i Hercegovinom, do Svilaja – rekao je premijer na svečanoj sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije.

Skip to content