Dan Gradske četvrti Gornji grad i Dan zaštitnika grada Osijeka sv. Petra i Pavla

Objavljeno: 30.06.2022

Svečanom sjednicom Vijeća GČ Gornji grad i polaganjem vijenaca kod spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu slobode obilježen je Dan GČ Gornji grad. Sjednici je nazočio osječki gradonačelnik Ivan Radić koji je zajedno s pročelnicima gradskih odjela, kao i direktorima gradskih trgovačkih društava održao i radni sastanak s članovima Vijeća GČ Gornji grad.

„Čestitam svim Gornjograđankama i Gornjograđanima njihov Dan gradske četvrti, a ujedno i svim građankama i građanima grada Osijeka, našeg nebeskog zaštitnika, svetog Petra i Pavla. Prije svečane sjednice smo imali radni sastanak u Gradskoj četvrti Gornji grad. To je novina koju smo uveli gdje su prisutni svi direktori gradskih poduzeća i svi pročelnici zajedno s vijećnicima gradske četvrti gdje mi je želja da iz prve ruke čujemo inicijative, prijedloge i sve ostalo što imaju oni koji su izabrani od strane građana i njihove gradske četvrti, u ovom slučaju gradske četvrti Gornji grad. Ja mogu reći da je sastanak izuzetno uspješno protekao. Ono što sam htio to sam i dobio, da čujem sve što misle ljudi koji su prvi na terenu sa svojim susjedima“- izjavio je gradonačelnik Ivan Radić te podsjetio da je Grad Osijek ove godine u proračunu izdvojio 10 posto više novca za potrebe gradskih četvrti i mjesnih odbora.

„Kao što je gradonačelnik napomenuo, radi se o povećanju godišnjeg proračuna vezano za investicije u Gradskoj četvrti Gornji grad od 573.000 kuna. Najveći iznos sredstava ćemo dati na nogostupe, na izgradnju nogostupa jer nam se na to građani najviše bune. Ipak su gradske četvrti vezane uz komunaliju i komunalne probleme. Veliki dio sredstava ćemo staviti za obnovu sportskih igrališta. Najveću pozornost ćemo dati na Vijenac Augusta Cesarca.“- istaknuo je predsjednik GČ Gornji Grad Tomislav Dagen.

Nakon proslave u GČ Gornji grad osječki gradonačelnik Ivan Radić sa zamjenicima Draganom Vulinom i Jasenkom Crnković, kao i predsjednikom Gradskog vijeća Vladimirom Hamom sudjelovao je u misnom slavlju u osječkoj Konkatedrali.

Skip to content