DAN GRADA PEČUHA

Objavljeno: 04.09.2017

DAN GRADA PEČUHA
31. kolovoza i 1. rujna 2017.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota sudjelovao je dana 31. kolovoza i 1. rujna na obilježavanju proslave Dana grada Pečuha i 650. godišnjice osnutka Sveučilišta Janus Pannonius.

Tom je prigodom održan i radni sastanak s generalnom konzulicom Republike Hrvatske u Pečuhu, gđom Vesnom Haluga. Budući da su Osijek i Pečuh najdugovječniji gradovi prijatelji, a u 2018. godini obilježava se 45 godina suradnje, razgovaralo se o intenziviranju odnosa između dvaju gradova te o samoj organizaciji proslave.

Budući da proslava Dana državnosti Generalnog konzulata RH Pečuh okuplja oko 150 visoko pozicioniranih uzvanika s konzularnog područja, bila bi to izvrsna prigoda za promociju grada Osijeka kao najstarijega grada prijatelja Pečuha. U suradnji s Beljem, Žitom te manjim OPG-ovima predstavili bismo tradicionalnu slavonsku kuhinju, pića naše regije te rukotvorine.

S ciljem povezivanja muzeja Pečuha i Osijeka, predlaže se organizacija reprezentativne izložbe u svibnju ili rujnu 2018. godine u Pečuhu, a o detaljima bi se razgovaralo na zajedničkom radnom sastanku predstavnika Grada Osijeka, Grada Pečuha, Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu kao i Generalnog konzulata Republike Mađarske u Osijeku o čemu će javnost bit pravodobno informirana.

Boravak u Pečuhu protekao je kako u svečanom, tako i u radnom ozračju, a gradonačelnik Pečuha, Páva Zsolt i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota tijekom kratkog susreta naglasili su važnost i intenziviranje suradnje naših dvaju gradova.

Skip to content