DAN GRADA OSIJEKA I TRADICIOALNA IZLOŽBA LAMPIONA OSJEČKIH OSNOVNOŠKOLACA

Objavljeno: 02.12.2021

Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham nazočio je tradicionalnoj izložbi lampiona osječkih osnovnoškolaca u Arheološkom muzeju.

Društvo pedagoga tehničke kulture Osijek, Turistička zajednica grada Osijeka, Arheološki muzej iz Osijeka, Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Grad Osijek i ove godine povodom Dana grada Osijeka tradicionalno održavaju Lampionadu.

U izradi ovogodišnjih lampiona sudjelovalo je 14 osnovnih škola te Centar tehničke kulture Osijek, Centar za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ te Prosvjetno-kulturni centar Mađara. Na ocjenjivanje pred stručnu komisiju pristiglo je 130 lampiona koji su se natjecali u 3 zatvorene kategorije dok se putem društvene platforme Facebook provodio natječaj za lampion s najviše reakcija.

Tijekom izložbe uručena su priznanja za 10 najboljih lampiona, a svečanost se održala u skladu s aktualnim epidemiološkim preporukama i uz poštivanje svih važećih mjera.

Prvo mjesto na Facebooku odnio je Marko Jukić, učenik sedmog razreda OŠ Franje Krežme. Fotografija se objavljuje uz suglasnost roditelja.

Skip to content