Iz Osijeka krenula međunarodna biciklistička CRO Race utrka

Objavljeno: 28.09.2021

Šesto izdanje CRO Race utrke počelo je danas, od 11:05 sati, u središtu Osijeka, gdje su natjecatelje prema prvome cilju uz brojne građane ispratili i predsjednik Gradskoga vijeća Grada Osijeka Vladimir Ham, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić te drugi predstavnici lokalne i regionalne vlasti.

Iskazavši dobrodošlicu, Vladimir Ham rekao je kako se Osijek pokazao kao dobar domaćin ovako velikih sportskim manifestacijama.

– Ponosni smo na tu činjenicu, kao i veliki broj Osječana koji se danas okupio ovdje. To je dokaz da biciklizam itekako ima važno mjesto u našem gradu, što dokazuje i infrastruktura koju smo za bicikliste kroz godine izgradili. Svima želimo uspješnu utrku i puno sreće do samoga cilja – poručio je Ham.

– CRO Race zasigurno postaje jedna adrenalinska poslastica i u svakom slučaju će doprinijeti promociji Osječko-baranjske županije. Prepoznajući potencijal u tom segmentu turizma, Županija je posebnu pozornost posvetila cikloturizmu, a dokaz tome je i izgradnja više od 240 kilometara biciklističkih staza – rekao je Mato Lukić, zamjenik osječko-baranjskog župana.

Cro Race održava se na šest etapa na trasi većoj od 1000 kilometara kroz 13 županija diljem Hrvatske. Prva etapa u dužini od 237 kilometara vozi se do Varaždina, a nakon toga karavana odlazi u Ličko-senjsku županiju, točnije Slunj, gdje je start druge etape. Od Like se odlazi prema Dalmaciji, pa preko Kvarnera do konačnog cilja u Zagrebu.

Ovogodišnja utrka ugostila je dvadeset svjetskih biciklističkih timova iz Europe, Azije, Amerike i Australije, iz kategorija natjecanja World Teams, Professional Continental i Continental. Na utrci sudjeluju i šestorica Hrvata – Antonio Barać (Meridiana Kamen Team), Matija Beđić (Meridiana Kamen Team), Filip Kvasina (Meridiana Kamen Team), Lorenzo Marenzi (Meridiana Kamen Team), Fran Miholjević (Cycling Team Friuli) i Josip Rumac (Androni Giocattoli – Sidermec).

Svi će se natjecatelji boriti za crvenu majicu s detaljima prepoznatljivih crveno-bijelih kvadratića koja pripada vodećem biciklistu u ukupnom poretku, a na kraju će biti nagrađeni i najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, zatim najbolji mladi vozač do 23 godine te najbolja ekipa.

Kao i dosadašnjih godina, utrku će svakodnevno prenositi Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 190 zemalja svijeta.

Skip to content