Crnković: Grad podržava projekte koji inzistiraju na izvrsnosti

Objavljeno: 14.07.2021

Sudionicima izložbe BUDI UZOR/INOVA 2020. svečano su uručene nagrade u srijedu, 14. srpnja 2021. godine, a dodjeli je nazočila i zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković. Riječ je o međunarodnoj izložbi inovacija, prototipova i poslovnih planova u organizaciji Tera Tehnopolisa koja je u pandemijskoj 2020. godini održana pod motom „PROBLEM=PRILIKA“, a kako je istaknuo direktor tvrtke, prof. dr. sc. Ivan Štefančić, ideja je bila okupiti inovacije koje mogu olakšati život u teškim pandemijskim uvjetima.

Osječka dogradonačelnica naglasila je kako Grad Osijek prihvaća i podržava projekte u kojima se inzistira na izvrsnosti, a u svakom problemu vidi prilika. – Doba pandemije naučilo nas je mnogočemu, posebno suočavanju s teškim izazovima u kojima se kao i u životu, rađaju nebrojene prilike. Ovim putem čestitam nagrađenima čije će se ideje sigurno naći na tržištu – kazala je Crnković.

– Danas dijelimo nagrade najuspješnijim sudionicima izložbe, a upravo ona okuplja mlade inovatore, pruža prvu procjenu izvodljivosti i daje im uputu kako dalje. Posebna kategorija unutar izložbe je pisanje poslovnog plana, a oni se temelje na inovativnoj poslovnoj ideji kojoj pak nedostaju izvedba i model. Upravo te dvije komponente sudionici dobivaju u našim programima edukacije, od kojih je najsloženiji Big brand Bootcamp. To je program u kojem polaznici uče kako definirati svoj proizvod, izraditi financijske projekcije, napraviti analizu osjetljivosti, ali i sve ono što poduzetnik mora imati da bi smanjio rizik poslovanja – objasnio je prof. dr. sc. Štefanić i dodao da je osnovna ideja izložbe, s obzirom da se odvijala u pandemijskoj godini bila osmisliti inovacije koje će olakšati život u teškim i neizvjesnim vremenima.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić naglasio je kako su upravo inovacije ono što treba realnom sektoru.

– Kao jedan od osnivača TERA Tehnopolisa, Osječko-baranjska županija snažno podupire tvrtku u svemu dobrome što čine. Izuzetno važno je da se ovakve izložbe organiziraju kao poticaj mladim poduzetnicima i inovatorima koji svojim radom i angažmanom postaju uzor budućim generacijama, ali i društvu u cjelini. Uvjeren sam da će neke od inovacija s ove izložbe naći svoje mjesto u realnom sektoru – istaknuo je Miletić.

 

Skip to content