Čovjek – najvažniji resurs današnjice

Objavljeno: 18.10.2019

„Čovjek – najvažniji resurs današnjice“ – naziv je 13. međunarodne konferencije o poduzetništvu održane na Ekonomskom fakultetu. Riječ je o aktualnoj temi, a prema riječima direktora BIOS-a Saše Lamze cilj je pronaći odgovore na pitanja vezana uz ljudske potencijale.
-Kako privući djelatnika, ono najvažnije – kako ga zadržati te sve aktualnije pitanje gig-ekonomije. Posebno je važno što su ovdje prisutne i tvrtke koje su vrlo popularne kao poslodavci – primjerice Infobip i HT, ali i osječke IT tvrtke Barrage i Inchoo te predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava. – kazao je direktor BIOS-a.

U otvorenju konferencije sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je istaknuo kako živimo u vremenu ubrzanog razvoja tehnologija i softvera, ali i kako iza takvog napretka zapravo stoji čovjek.
-Ono čemu treba stremiti je pronaći način educiranja djelatnika, usmjeravanja i motiviranja te naravno – kako to primijeniti u praksi. Čovjek je uvijek najvažniji segment zbog čega povećanje kompetencija otvara nove mogućnosti i to s čovjekom kao ključem djelovanja i napretka. – rekao je zamjenik gradonačelnika.

Inače, prije početka konferencije, upriličeno je i potpisivanje partnerskog sporazuma za provedbu prekograničnog projekta “Cross-Border Regional Creative Business Networking” CB NET u kojem, uz nositelja projekta Poduzetnički inkubator BIOS Osijek sudjeluju i partner iz Hrvatske – Grad Osijek te partneri iz Srbije – Poslovni inkubator Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.
Vrijednost je projekta 380 tisuća eura (od čega 85 posto iznosa financira Europska unija), a oslanja se na potencijal rasta i razvoja ICT industrije. Cilj je – razviti novi edukacijski program za poduzetnike, usmjeren na jačanje kompetencija u području kreativnih industrija te računalnih igara.

Skip to content