Četvrt milijuna kuna za suvremeno opremanje osječke bolnice

Objavljeno: 22.03.2019

Zavod za urologiju KBC-a Osijek referentni je centar Ministarstva zdravstva za urolitijazu, što znači da je upravo osječka Urologija najbolji zdravstveni centar u Hrvatskoj za liječenje bubrežnih kamenaca. Prostori Zavoda za urologiju u kojima se operativno liječe urolitijaze minimalno invazivnim tehnikama, opremljeni su novim urološkim rendgenološkim uređajem, no dosad im je nedostajala dodatna suvremena oprema – laser sistem za endoskopsko razbijanje kamenca u urinalnom traktu, tretmane tumora i strikturu te ureterorenofiberoskop.

Kako bi se poboljšao standard zdravstvenih usluga i stvorili što bolji uvjeti za očuvanje zdravlja i liječenja Osječana, gradonačelnik Ivan Vrkić odobrio je više od četvrt milijuna financijske pomoći KBC-u Osijek – radi nabave suvremene opreme za svakodnevne operativne zahvate u području urolitijaze.

Premda Grad Osijek nema zakonsku obvezu ulagati u bolnicu, mi smo preuzeli na sebe tu odgovornost jer se u njoj liječe – Osječani. Prošle smo godine Ginekologiji donirali 100 tisuća kuna, a planiramo uložiti još oko 250 tisuća u Kardiologiju. Imamo sjajne liječnike u našoj bolnici i bio bi grijeh ne pomoći im u nabavi opreme koja će podići standarde medincinske usluge. Grad je financijski stabilan pa je u mogućnosti pripomoći u podizanju kvalitete liječenja naših građana – istakao je Vrkić prigodom današnje posjete Zavodu za urologiju.

Skip to content